Snow

Uusi Perheen Aika -lehti on ilmestynyt!

Lue se tästä.

Karnevaalihuumaa ja lettukestejä

Helmikuu tuo Rivieralla juhlahumun ja koululaisten pitkät talvilomat. Juhlahumun Rivieralla tuo jokavuotiset karnevaalit. Isoimmat juhlat vietetään Nizzassa, mutta hyväksi kakkoseksi pääsee Mentonin sitruunajuhla. Molemmat juhlat kestävän lähes kuukauden, jotta kaikki ranskalaislapset, portaittain organisoiduista ja kaksiviikkoisista lomista huolimatta, ehtivät halutessaan mukaan juhlaan.

Kaverimme kuitu

Vatsamme tarvitsee kuituja voidakseen hyvin. Ruoansulatuksen ja suoliston hyvinvoinnin lisäksi kuitu ylläpitää kylläisyyden tunnetta, tasaa verensokerin heittelyitä, alentaa kolesterolia, tukee painonhallintaa ja pienentää sydän- ja verisuontautien riskiä. Terveysvaikutuksia on siis paljon.

Hyvä ja yksinkertainen syöminen

Nykyään syömisestä ja ruoasta on tarjolla valtavasti tietoa, mutta tiedon oikeellisuus ja merkityksellisyys itselle ovat sen sijaan haastavampia hahmottaa. Ravinnossa yksilöllisyys on avainasemassa, mutta terveyttä ja ruokavaliota voi kuitenkin parantaa hyvinkin yksinkertaisilla tavoilla.

Keep it simple – viittä väriä lautasella

Terveystrendi on viime vuosina tehnyt syömisestä osittain aikamoista hifistelyä. Jopa perusmarkettien valikoimista löytyy jos jonkinlaista superfoodia, gluteenittomia tuotteita, vegaanivaihtoehtoja, raakasuklaata ja kombutchaa. Vaikkei tässä suuntauksessa sinänsä ole mitään pahaa – taustalla on mitä parhain ajatus terveydestä ja hyvinvoinnista – montaa mattimeikäläistä tämä voi ahdistaa.

Suihkaus raikkautta!

Oletko koskaan miettinyt, miten Rivieran kaunottaret pysyvät hehkeinä koko kuuman ja kostean kesän? Vaikka lämpötila öisinkin pysyttelee suomalaisittain hellelukemissa, ja päivällä auringossa hätyytellään neljääkymmentä, paikalliset eivät näytä hikoilevan. Minulle tämä oli mysteeri pitkään. Kunnes aloin tutustua paikallisiin, ja sain selville heidän hehkeytensä ja raikkautensa salaisuuden. Mineraalivesisuihke!

Välipalalla on väliä

Ranskassa, jossa ruokakulttuuri on tarkkaan säädeltyä, on myös välipaloilla oma, tarkkaan säädelty paikkansa. Se syödään oikeaoppisesti kello 16. Siitä kertoo myös sen tuttavallinen nimi: quatre heures. Perinteisesti kello neljän välipala syödään koulupäivän päätteeksi, useimmiten koululla, ennen iltapäiväkerhoja.

Virtaa syksyyn!

Kesä on kääntymässä syksyyn. Päivät ovat lyhentyneet, yöt ovat jo viileämpiä, ja arki on rullannut käyntiin kodeissa. Arki ja syksy tuovat uudet haasteet ja seikkailut mukanaan, mutta tavallinen arki on itseasiassa aika ihanaa. Tärkeää on muistaa antaa tilaa kivoille asioille tapahtua, ja ottaa arjesta kaikki irti. Elämän ei siis tarvitse olla yhtä maanantaita.

Käärme paratiisissa

Vaikka paljon purnaankin arjesta ja elämästä Rivieralla, en silti vaihtaisi päivääkään elämästäni täällä pois. Olisi hölmöä ja kertakaikkisen naiivia olla olematta nöyrän kiitollinen siitä, että saa elää arkea tässä eurooppalaisessa paratiisissa.

SYÖMÄÄN!

Lapsiperheen viikkoon mahtuu monta ateriaa. Tutkimusten mukaan suomalaiset haluaisivat viettää enemmän aikaa yhdessä ruoan ääressä, mutta arjen kiire ja perheenjäsenten erilaiset aikataulut tekevät toteutuksesta hankalan.

1234
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com