Itsetehty kauraleipä

Kun leipä yllättäen loppuu, tämä leipä pelastaa tilanteen. Ei tarvitse edes käsiään sotkea ja on koko perheelle maistuvaa.

Tarvitset:
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1⁄2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Tee näin:
1. Lisää +42 asteiseen veteen kaurahiutaleet, kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy.
2. Lisää jauhot ja sekoita esimerkiksi puulastalla taikina tasaiseksi. Käsin ei tätä taikinaa tarvitse sekoittaa.
3. Laita reunalliselle uunipellille (n. 30 x 35 cm) leivinpaperi ja kaada taikina pellille.
4. Ripottele taikinan päälle tarvittaessa hieman jauhoja, jos taikina tarttuu liiaksi käsiin. Taputtele taikina tasaiseksi levyksi. Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
5. Leikkaa levy neliöksi taikinarullalla tai veitsellä.
6. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sivele leivän pinta kananmunaseoksella. Ripottele halutessasi hieman kaurahiutaleita leivän pinnalle.
7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Siirrä leipä pelliltä jäähtymään esimerkiksi uuniritilän päälle ja peitä leivinliinalla.

Kuva: BigStockphoto

Arkipäivää helpottavia reseptejä, uusia makuja sekä herkkuja koko perheelle.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com