Kuvassa Madeleine Lackman kertoo Emmi Pyykön haastattelussa tulevista tanssitunneistaan SOMA-Expo -tapahtumassa. Kuvaaja: Nina Luostarinen / Sugar + Carbon

Tanssiminen varhaislapsuudessa tukee kognitiivista kehitystä

Tutkimusten mukaan tanssin harrastaminen varhaislapsuudessa tukee ihmisen kognitiivista kehitystä (Stinson, 2010) ja (Davies 2002). Läpi elämänsä tanssinut kaksikymppinen biologian opiskelija ja SM-tason tanssija Madeleine Lackman komppaa Stinsonia ja Daviesia kertoen, että tanssi on luonut hänelle pohjan terveelle itsetunnolle.

Kuvassa Madeleine Lackman kertoo Emmi Pyykön haastattelussa tulevista tanssitunneistaan SOMA-Expo -tapahtumassa. Kuvaaja: Nina Luostarinen / Sugar + Carbon

Kuvassa Madeleine Lackman kertoo Emmi Pyykön haastattelussa tulevista tanssitunneistaan SOMA-Expo -tapahtumassa.
Kuvaaja: Nina Luostarinen / Sugar + Carbon

 

Jo vuosien ajan Madeleine on halunnut jakaa tanssin tuomaa iloa järjestäen tanssitunteja kaiken ikäisille usealla eri tanssistudiolla. Nyt ’Madde’ on seurannut yhtä unelmistaan ja alkaa syyskuusta 2019 alkaen järjestämään pienryhmätunteja 0-6-vuotiaille lapsille itsenäisenä toimijana Helsingissä sijaitsevan Kauppakeskus REDI:n 4. kerroksessa, Stadin puolella sijaitsevan Yoga Valon tiloissa.

Vuosien saatossa Madeleine on nähnyt monenlaisia ihmiskohtaloita hoitaessaan ja tanssittaessaan lapsia vauvasta teini-ikäiseen sekä viettäessään aikaa erilaisten ihmisten kanssa; ”Kyllähän me kaikki teini-iän ylittäneet tiedämme, että kasvaminen voi olla hyvinkin kivuliasta – sekä henkisesti että fyysisesti. Etenkin teini-iässä sitä saattaa olla aika rikki ja hukassa. Paras lahja lapselle on mielestäni antaa mahdollisimman monta erilaista välinettä käsitellä sitä omaa henkistä kasvua. Uskon, että kaikenlainen musiikki, tanssi ja taiteet toimivat osaltaan ekstravälineinä oman henkisen kasvun tukemiseen. Jokaiselle löytyy varmasti se oma juttu, ja tällainen taito kuten tanssi voi oikeasti olla elämän pelastaja toisille.” — Tanssiharrastuksen aloittaminen vauvana, taaperona tai varhaislapsuudessa ei tarkoita sitä, että tässä pyrittäisiin valmentamaan vauvoja SM-tason tanssijoiksi. Kyse ei ole suorittamisesta, vaan koordinaation ja kehonhallinnan opettelusta leikin, laulun ja yhdessäolon kautta. Lackman täsmentää.

Madeleine Lackman järjestää koko syksyn 2019 kolmea erilaista tanssituntia sunnuntaisin: Tanssii vauvojen kanssa (0-1 -vuotiaille ja heidän vanhemmille) , Tanssii taaperoiden kanssa (1-3-vuotiaille), Tanssii lasten kanssa (4-6-vuotiaille): ”Jokainen tunti on sovellettu lasten kehitysvaiheita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti tukeviksi: Vauvojen kanssa tunnin sisältö on vuorovaikutustaitojen opettelua leikittelyn kautta, kun taas taaperoiden tunnilla on mukaan otettu jo selkeästi enemmän elementtejä jazz- ja show-tanssista leikin ja laulun kautta. 4-6-vuotiaiden lasten showtanssitunneilla tutustutaan show- ja jazztanssiin ja siihen liittyvään tekniikkaan tarinoiden ja mielikuvien kautta. Tanssitunti kehittää tasapainoa, koordinaatiota sekä luovuutta ja valmistaa samalla myöhemmän iän tanssitunteihin. Päätavoitteena on silti pitää hauskaa yhdessä ja nauttia tanssin tuomasta ilosta!

”Ohjaamillani lasten tanssitunneilla korostuu tarinoiden ja mielikuvien yhdistäminen liikkeeseen. Vauvojen ja taaperoiden tunnilla keskitytään enimmäkseen musiikin kuuntelemiseen ja rytmien löytämiseen sekä näiden yhdistämiseen liikkeeseen. Lasten showtanssitunneilla sukelletaan eri tarinoiden ja satumaailmojen kautta eri liikekieliin ja opetellaan näin hauskalla tavalla show- ja jazztanssityylin- ja tekniikan perusteita. Lasten showtanssitunnin päätavoite on tuoda lapselle kokemus tanssin ilosta ja valmistaa tätä mahdolliseen, myöhemmän iän tanssiharrastukseen. Tanssitunti antaa myös arvokkaita sosiaalisia ja ryhmätyöskentelyvalmiuksia myöhempää päiväkoti- ja kouluikää ajatellen.” Madeleine tiivistää.

Madeleine Lackman järjestää koko syksyn 2019 kolmea erilaista tanssituntia sunnuntaisin: Tanssii vauvojen kanssa (0-1 -vuotiaille ja heidän vanhemmille) , Tanssii taaperoiden kanssa (1-3-vuotiaille), Tanssii lasten kanssa (4-6-vuotiaille)

 

Viihtyisä, tilava ja ylellinen studio Yoga Valo on varattu Lackmanin käyttöön koko päiväksi, eli tuntien jälkeen ei tarvitse kiirehtiä heti pois. Jokaisen tunnin aikana on varattu kahvia ja pientä tarjoilua sekä vanhemmille, että lapsille.

Ilmoittaudu mukaan Madeleinen tanssitunneille linkin takaa: https://www.themammahood.org/eventit

Koodilla PERHEENAIKA saat -20€ oston yhteydessä valitsemastasi kurssikokonaisuudesta tehdessäsi ostopäätöksen 8.9.2019 mennessä (kurssikokonaisuudessa yht. 15 tuntia, kurssin kesto joka sunnuntai 8.9.-15.12.2019.). Etumaksu 60,00 EUR (-20€ koodilla) maksetaan netissä, loput maksut 4 x 50,00 EUR laskulla joka kuukausi joulukuun 2019 loppuun asti.

Mukaan voi ilmoittautua myös kesken kautta jos tilaa. Kokeilutuntunti 8.9.2019 maksutta – vähennetään kokonaiskurssimaksusta. Kokeilutunneille ilmoittautumiset osoitteeseen contact@creativehki.com otsikolla TUNNIN NIMI x PERHEEN AIKA. Kokeilutunneille pääsee niin monta kuin mahtuu. Emme koskaan ota tilaa liian täyteen, tämän vuoksi max. 20 osallistujaa per tunti. Yksittäiset tuntiosallistumiset 20,00 EUR – ilmoittautuminen väh. 36h etukäteen osoitteeseen contact@creativehki.com otsikolla TUNNIN NIMI. Osallistuminen sitova.)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com