Femvalley BusinessLabin Sirpa Toljander ja Emmi Pyykkö perustivat yrityshautomonsa ollessaan samanaikaisesti äitiyslomalla.

Yrittäjäksi äitiyslomalla

FEMVALLEY ON PITKIEN VAUNULENKKIEN TULOS

Äitiysloma voi olla alku jollekin aivan uudelle. ”Vaunuja työnnellessä sitä onkin yllättävän paljon aikaa pohtia asioita kaikessa rauhassa, ilman kiirettä”, Emmi Pyykkö ja Sirpa Toljander kertovat. Näin syntyi pienyrityksiä ja startuppeja kehittävä Femvalley.

 

Äitiyslomalaisilta kuulee usein, kuinka lastentulon myötä syntyy uusia ystävyyssuhteita. Näin tapahtui myös Emmi Pyykölle ja Sirpa Toljanderille. Pitkän linjan yrittäjä Emmi ja mediatoimistosta äitiyslomalle jäänyt Sirpa tunsivat toisensa jo yläasteelta, mutta pian poikien syntymän jälkeen he löysivät toisensa uudelleen, sillä äitiys yhdisti. Oli talvi 2019 ja luminen sää piti huolen siitä, että päivittäin tuli vaunuteltua useita kilometrejä päivässä.

 

Femvalley Business Lab
on yrityshautomo naisille. Femvalleyn tarjonnasta löytyy yrittäjyyttä tukevat kurssit digitaalisessa muodossa. Lisäksi Femvalley toteuttaa workshopit yrityksille myös räätälöidysti.

 

Työnteko vauva-arjen keskellä voi olla myös haastavaa - sen tietävät Sirpa Toljander ja Emmi Pyykkö.

Työnteko vauva-arjen keskellä voi olla myös haastavaa – sen tietävät Sirpa Toljander ja Emmi Pyykkö.

 

Koska Emmi ja Sirpa toimivat jokseenkin samoilla aloilla, samalla koulutuksella, heillä oli paljon samanlaisia intressejä töi- denkin saralla. Päivittäisillä vaunulenkeillä naiset pohtivat sitä, miksi ja miten jotkut yritykset porskuttavat eteenpäin me- nestyksekkäästi ja osa taas ei.

”Oli ihanaa puhua duuneista ja vauvoista”, sanoo Emmi.

”Yhtäkkiä huomasimme, että meillä vaunulenkit taas toimivat, kuin kävelevät palaverit, ideat lentelivät ja pian syntyikin ajatus omasta yrityshautomosta ja palvelumuotoilutoimistosta”, summaa Sirpa.

 

Onnistumiset äitinä ruokkivat intoa yrittäjyyteen

 

Onnistumiset äitiydessä antoivat rohkeutta kokeilla siipiä muuallakin. Lisäksi intensiiviselle vauva-ajalle teki hyvää pöllytellä ajatuksia muissakin asioissa, kuin pelkissä vauva-asioissa. Naiset ryhtyivät tuumasta toimeen, eikä mennyt kauaa, kun Femvalley Business Lab sai alkunsa.

”Pienen vauvan kanssa sitä oli jo oppinut toimimaan nopeasti, silloin täytyi toimia, kun oli aikaa, esimerkiksi pienen päi- väunilla”, täsmentää Emmi.

Naisista tuntui luonnolliselta keskittyä pieniin yrityksiin, sillä liian usein pienissä yrityksissä liiketoiminnan kehittäminen jää käytännön asioiden hoitamisen jalkoi- hin.

”Meistä oli kaikista luonnollisinta keskittyä pieniin ja vasta toimintaansa aloitteleviin yrityksiin, heillä oli suurin tarve kehittää toimintaansa”, sanoo Sirpa.

Varsinkin Emmillä oli käytännön kokemusta oman liiketoiminnan pyörittämisestä, Sirpa taas palvelumuotoilijana kiinnostui siitä, kuinka erilaisin metodein voitaisiin ketterästi taklata tietyt haasteet pienissä yrityksissä. Kun idea oli valmis, naiset keskittyivät oman kohderyhmänsä analysointiin ja alkoivat suunnitella omaa konseptiaan – syntyi Femvalley, yrityshautomo ja palvelumuotoilutoimisto, joka auttaa pienyrityksiä kehittymään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.

 

Toiminnan ajurina aito kiinnostus ja halu auttaa

 

Sen sijaan, että naiset tavoittelivat maksimaalista voittoa, he ovat aidosti kiinnostuneita yritysten muotoilusta ja kehityksestä. Femvalley perustettiin palvelemaan pienyrityksiä ja staruppeja.

”Liian usein pienissä yrityksissä strategiset kysymykset jäävät operatiivisten haasteiden ja yrityksen päivittäisten askareiden vuoksi sivuun”, kertoo Emmi.

”Lisäksi konsultointipalvelut ovat tyypillisesti olleet isojen yritysten käyttämiä palveluita – johtuen osaksi hinnasta ja osaksi varmasti siitä, että strategiaprosessit koetaan raskaiksi”, Emmi lisää.

Tämän vuoksi he kehittivät digitaalisia työpajoja, joissa pienyrityksillä on mahdollisuus osallistua liiketoiminnan kehitystyöpajoihin, joista normaalisti pienemmällä budjetilla ei voitaisi edes kuvitella osallistuvan.

Strategisiin kysymyksiin paneutuminen on perusedellytyksiä pitkäkestoista ja kannattavaa liiketoimintaa tavoiteltaessa. Fem- valleyn kautta pienyritysten on mahdollista saada korkeatasoisia konsulttipalveluita ja koulutuksia kilpailukykyiseen hintaan. Femvalleyn kurssit keskittyvät ainoastaan yrityksen tärkeimpiin ydintoimintoihin, jolloin prosessi ei muodostu liian raskaaksi.

”Pyrkimyksenämme on ollut se,että pienillä yrityksillä, vaikka yhden naisen sukkatehtaalla olisi varaa konsulttipalveluihin ja varaa kehittää omaa liiketoimintaansa ja kannattavuutta ja tähdätä liiketoiminnan kasvuun”, Sirpa avaa Femvalleyn missiota.

 

Keitä ovat Femvalleyn Emmi ja Sirpa?

 

Emmi on kauppatieteiden YO, pitkän linjan yrittäjä ja markkinoinnin ammattilainen, joka on tehnyt työkseen markkinointia yli vuosikymmenen. Emmi perusti ensimmäisen yrityksensä 20-vuotiaana ja teki konkurssin 24-vuotiaana. Konkurssi opetti Emmille enemmän, kuin yksikään hänen käymänsä yliopistokurssi. Emmillä on siis paljon annettavaa aloitteleville yrittäjille, yrittäjille, jotka kamppailevat yritystoimintansa kanssa – sillä mikä opettaakaan enemmän kuin vastoinkäymiset? Sirpa taas on palvelumuotoilija kaupallisella taustalla. Sirpa on tottunut työpajojen vetäjä sekä koulutettu fasilitaattori. Sirpalla on pitkän linjan kokemus media-alalta, markkinoinnista, konseptoinnista sekä sisältöjen parista.

 

Mikä olisikaan parempi aika lähteä toteuttaa itseään, kuin mammaloma? Millä ajalla ja energialla, moni varmastikin miettii. Näin miettivät myös Emmi Pyykkö ja Sirpa Toljander, ennen kuin aloittivat oman äitiyslomansa.

 

Sirpa Toljander, Femvalley Business Lab

  Sirpa Toljander, Femvalley Business Lab

 

 

Yhdessä Sirpa ja Emmi muodostavat ammattitaitoisen ja tehokkaan, laaja-alaisen osaamisen tiimin, jolta ei puutu tarmoa eikä mielikuvitusta.

”Tärkeintä meille on tehdä töitä yhdessä hyvällä meiningillä – uskomme että se näkyy myös ulospäin asiakkaille saakka”, naiset tuumivat keskenään.

 

Emmi Pyykkö, Femvalley Business Lab

Femvalley Business Lab SoMessa
Instagram & Facebook @femvalleybusinesslab

Femvalleybusinesslab.com

 

 

Kysy Sirpalta ja Emmiltä mitä tahansa yrittämisestä www.facebook.com/ perheenaikalehti

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com