Aloita joulutunnelman luominen

Nyt on aika aloittaa kodin joulutunnelman luonti – tekeehän kodin somistaminen joulukuntoon jonkun asiantuntijan mukaan ihmisestä onnellisemman ja jotain mukavia asioita ja tekemistä tähän pimentyvään vuoden- ja korona-aikaan todella tarvitaan.

Kotia ei tietenkään tarvitse somistaa vielä koko joululoistoonsa – riittää kun aloittaa pienillä elementeillä, vaikkapa vain kynttilöillä ja valoköynnöksillä. Itse laitoin ensimmäisen valoköynnöksen viime viikolla pihalle ja olohuoneesta sellainen on löytynyt jo tovin. Hieman sormia syyhyttää jo muidenkin koristeiden esillelaitto. Maltan kuitenkin vielä hetken mieleni, yleensä aloitan joulusomistusten teon pikkujouluna ja jatkan sitä siitä hiljalleen kohti joulua.

Mitään virallista ”oikeaa” aikaa joulukodin luomisen ei ole, sillä jokainen somistaa kotinsa oman systeeminsä ja aikataulunsa mukaan. Joku aloittelee jo marraskuussa, kun taas jonkun joulun odotus alkaa ensimmäisestä adventista. Nk. ”jouluihmiset” aloittavat joulun miettimisen todennäköisesti jo kesällä!

Kuten muotiin ja sisustukseen, myös jouluun tuodaan uusia trendejä ja mallistoja vuosittain. Skandinaavinen, perinteinen, maanläheinen, runsas tai värikäs – jokaiselle löytyy tänäkin jouluna omaan makuun ja sisustukseen sopivat jouluiset elementit. Joulukoristevalikoimaansa voi tuoda aina jotain uutta ja piristävää, runsaasta tarjonnasta löytyy monenlaista mielenkiintoista tunnelman luojaa.

Tässä tämän vuoden jouluisia uutuuksia.

 

Kuvat: ellos.fi

Marimekko tuo jouluun maanläheistä tunnelmaa uusilla keraamisilla Holiday-koristeillaan ja ruskeasta kivitavarasta valmistetuilla Oivilla. Carina Seth Anderssonin suunnittelemat suupuhalletut maljakot ja uudet kynttilänjalat sopivat kauniisti yhteen.
Kuvat: marimekko.fi

Finlaysonin tämän vuoden juhlien ominaisuuksia ovat yksinkertaisuus, rauhallisuus ja huolenpito: läheisistä huolehtiminen, rauhallinen tunnelma ja pelkistetyt yksityiskohdat. Finlaysonin joulu koostuu kahdesta eri tyylistä: maanläheisestä ja yksinkertaisesta skandinaavisesta ilmeestä ja klassisesta ilmeestä, jossa tummat värit luovat perustan kodikkaalle joulutunnelmalle. Rakastetun suomalaisen taiteilijan ja lastenkirjojen kuvittajan Rudolf Koivun teokset koristavat tämän joulun vuodetekstiilejä. Luomupuuvillaiset, allergiaystävälliset tyynyliinat sopivat herkällekin iholle.
Kuvat: finlayson.fi

Hemtex on luonut jouluunsa kolme erilaista teemaa: Natural Christmas, Elegant Christmas ja Classic Christmas.
Kuvat: hemtex.fi


Paperiset joulukoristeet rantautuivat jouluun ensin paperisten tähtien kautta ja valikoimaan on tullut hauskana lisänä erilaiset pöytä- ja kuusenkoristeet. Tässä Jyskin paperinen joulukuusi Pyrop, jota löytyy kahdessa eri värissä.
Kuva: jysk.fi


Joulunpunaista tunnelmaa juhla-ajan kattauksiin tuovat Oiva Toikan suunnittelema Kastehelmisarjan karpalonpunainen kynttilälyhty, karpalonpunainen Mariskooli, Klaus Haapaniemen kuvittama Taikasarja ja Kaj Franckin Teemasarjan lautanen.
Kuvat: iittala.fi

Pentikin joulukukka on neilikka, joka hehkuu syvän punaisena Lasse Kovasen suunnittelemassa Neilikka-kuosissa. Kuosin punaiset tekstiilit ja tyynyt loihtivat joulukotiin lämpöä ja tunnelmaa.
Kuvat: pentik.fi

Zara Homen jouluun kuuluu paljon perinteisiä värejä ja elementtejä. Kiinnostava uutuus on hauska paperinen joulutähden-muotoinen paperinen lautasliina.
Kuvat: zarahome.com

H&M Homen joulusta löytyy kodin kaikkiin tiloihin jouluisen tunnelman luojia.
Kuvat: H&M Home

Ikean joulusta löytyy paljon perinteisiä joulun värejä ja koristeita.
Kuvat: ikea.com

Kynttilät kuuluvat ehdottomasti jouluun, kuten myös tuoksut. Todella jouluinen kokemus saadaan siis yhdistämällä kynttilä ja tuoksu keskenään! Kotimaiselta Desicolta löytyy joulun
tuoksumaailmaan sopivia kynttilöitä.

Muista kun poltat kynttilöitä:

  1. Älä koskaan jätä palavaa kynttilää yksin
  2. Älä koskaan sijoita kynttilää helposti syttyvien materiaalien läheisyyteen
  3. Käytä kynttilän alla aina suojaavaa ja palamatonta alustaa

Lisäksi kannattaa tarkkailla sydänlangan pituutta, polttaa kynttilää vain muutaman tunnin kerrallaan, sijoittaa ryhmässä poltettavat kynttilät riittävän etäälle toisistaan sekä välttää liian kuumassa paikassa, vedossa ja koneellisessa ilmastoinnissa polttamista.
Kuva: desico.fi

  Ruotsalainen Watt & Vekesin kauniit paperiset valaisimet valmistetaan käsityönä Intiassa.
Kuvat: wattveke.se

Ulos on myös mukava luoda jouluista tunnelmaa havuin, koristein ja erilaisin valoin. Paristokäyttöinen muovinen Alice-tähti käy sekä sisälle että ulos.
Kuvat: noortrade.fi