Ananaskukat ja grillattu ananas

Grilliaterian päätteeksi herkutellaan nyt panna cottalla, joka koristellaan grillatulla ananaksella.  Katso panna cotan ja grillattuilla tiikerikatkaravuilla ja coleslawilla täytetyttejen tortilloiden ohjeet täältä.

Tarvitset:

yhden kokonaisen ananaksen.

Tee näin:

  • Aseta uuni lämpenemään 100 asteeseen.
  • Poista ananaksesta kannat ja kuori. Poista sivuihin jääneet siemenet esim. veitsellä.
  • Leikkaa ananasesta kahdeksan ohutta siivua ja aseta ne uunipellille; silikonimatolle tai leivinpaperille.
  • Kuivata ananassiivuja uunissa 1 ½ tuntia kääntäen puolen tunnin välin ja siirrä ne sitten kuppikakkumuotteihin. Kuivata vielä noin 30–40 min, kunnes kukat ovat kovettuneita ja kullanruskeita.
  • Grillattua ananasta varten poista ananaksesta puinen keskiosa ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi.
  • Paista grillissä kunnes viipaleet ovat pehmeät ja saaneet sopivasti väriä.
  • Anna viipaleiden jäähtyä ja leikkaa ne lopuksi pieniksi kuutioiksi ja tarjoile panna cotan kanssa.

Kuva: Toni Stolt, kuvausrekvisiitta Pannacotta

Arkipäivää helpottavia reseptejä, uusia makuja sekä herkkuja koko perheelle. Kokki Alexandra Spens oli työharjoittelussa Japanissa Michelin ravintolassa ja työskenteli Australiassa. Hän innostuu luomusta ja superfoodista, ja oli yksi Vuoden Luomukokki -kilpailun finalisteista.