Askarteluvinkki pääsiäiseen

Kevättä ja tätä poikkeuksellisen surullista aikaa piristää onneksi pääsiäisen vietto. Moni joutuu valitettavasti luopumaan tänä vuonna tutusta ja totutusta tavasta viettää pääsiäispyhänsä ja siinä samassa veneessä olen itsekin: vietän ensimmäisen kerran elämässäni täysin yksin pääsiäisen, tai en nyt ihan yksin – onhan minulla täällä onneksi russelipoika Folke seuranani.

Kuva: Tarja Kankaanpää-Salonen

Pääsiäisvalmistelut ovat jotakuinkin jo tehtyinä: pääsiäisruoho kasvaa kohisten, pajunkissoja on jo iso nippu maljakossa, ruukkunarsissi hankittu ja muutama pääsiäiskoristekin on jo esillä.

Minusta kodin koristelu tuo arkeen hauskaa tekemistä ja varsinkin juuri nyt muuta ajateltavaa.

 

Boråstapeterin sivulta löytyi helppo ja hauska askarteluidea toteutettavaksi yhdessä lasten kanssa. Tapettifirmasta kun on kyse, niin niinpä ideakin tietysti perustuu oman firman tapettien hyödyntämiseen: ideana on koristella pahviset pääsiäismunat tapeteista leikatuin kuvin.

Pääsiäisaiheiset pahvimunat on maalattu yksivärisiksi tavallisella seinämaalilla. Askartelumaalit sopivat myös erinomaisesti hommaan. Leikkaa halutut kuviot ja liimaa ne pinnalle kerroksittain ja taittele osien reunoja ylöspäin, jotta kokonaisuudesta tulisi eläväisempi.

Tätä ideaa voi hyödyntää tietysti muillakin kuva-aiheilla ja materiaaleilla tehtäväksi.

Mukavia askarteluhetkiä ja mukavaa pääsiäisenaikaa!

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.

Kuvat: boråstapeter.com