Hyvän (vauvan)ruoan asialla!

Maukasta vauvanruokaa ja ruokaa samalla kaikille? Ruuhkavuosien ruuanlaitto ei ole ikinä ollut näin helppoa luvataan Samasta Padasta 1 & 2 -kirjoissa.

 

Katso superpehmeän kaurapuuron ja sitruunaisten haukipihvien ohje sekä osallistu kirjan arvontaan Facebookissa!

Hyvän (vauvan)ruoan manifesti:

Nämä ohjeet ovat linjanneet Samassa padassa 1 & 2 -kirjojen reseptien kehittämistä viimeiseen mausteripaukseen asti:

 1. Puolessa tunnissa pöytään – nopeimmat välipalat syntyvät viidessä minuutissa, ja monet lounaat
  ja päivälliset ovat pöydässä puolessa tunnissa.
 2. Aina maku edellä – osa ruoista vaatii tovin hauduttamisen tai tekeytymisen, jotta maku vie kielen.
 3. Ruuhkavuosinakin – ja etenkin silloin – kannattaa hemmotella.
 4. Vauvalle samasta padasta – kun vauva syö samaa ruokaa vanhempiensa kanssa, hänellä on parhaat lähtökohdat herkulliseen, terveelliseen elämään.
 5. Hyvää huomennakin – reseptien annoskoot ovat reiluja, jotta ruokaa jää huomiselle. Välillä ei ole mitään ihanampaa kuin jääkaapissa odottavat eilisen herkut!
 6. Tiskitön keittiö – keittiö on pommi kuitenkin, joten tiskin määrä on minimoitu.
 7. Onnellisesti oikaisten – kiitos valkosipulimurskasta ja muista mahtavista puolivalmisteista, jotka vapauttavat kädet ”turhasta” kuorimisesta ja pilkkomisesta.
 8. Herkkua & halpaa – ruoat syntyvät kohtuullisen edullisesti, sillä aineksista on valittu vain oleellisimmat, muutamat maun kulmakivet, jotka saavat ruoan hurmaamaan.
 9. Yes, ve gan! – vegereseptejä on reilusti. Kun maustat kasvisruoan hyvin, se maistuu koko perheelle.
 10. Mitä useampi kokki… – ota lapsi mukaan kokkaamaan ja vaikutat onnellisesti hänen ruokasuhteeseensa läpi elämän.
 11. Ohjeilla onnistut – kirjan reseptit on esitestannut äitien ja isien (ja mummien) ”pilottiryhmä”, jotta sinä onnistut varmasti.

Samasta padasta koko perheelle

Samasta padasta -kirja (Elvi Rista, Outi Väisänen, Readme, 2017)  on opas hyvin syömiseen vauvan äidille, isälle ja isovanhemmille. Kirja lupaa, ettei vauva-arki ole enää jatkuvaa soseiden ja sormiruokien valmistusta, vaan makujen karnevaali. Kirjan resepteillä vauvan ja taaperon ruoka syntyy oman ruokasi ohessa ja kirja lupaa, että vauvaruoan valmistus ei ole ikinä ollut näin helppoa, hauskaa ja herkullista.

Samasta padasta 2 Puolessa tunnissa – ratkaisu jokaiseen ruuhkavuosia elävään perheeseen

Samasta padasta 2 Puolessa tunnissa -kirja (Outi Väisänen, Riikka Kantinkoski, Readme, 2019)  lupaa saada nirsoimmankin ruokailijan nauttimaan ruoasta ja lupaa auttaa löytämään aikaa kokkaamiseen ja ratkoa samalla ruokapulmat puolestasi. Myös tämän kirjan ruoat sopivat vauvalle.

Kirjat on painettu myös kätevässä yhteisniteessä Samasta padasta – Kaikki mitä tarvitset lapsiperheen nautinnolliseen ruokailuun (Elvi Rista, Outi Väisänen, Riikka Kantinkoski, Readme, 2020).

Lähde: samastapadasta.fi