Joskus pitää lähteä kauas nähdäkseen lähelle!

Pääkaupunkiseutu on mitä mainioin paikka viettää kesälomaa! Säävarauksella, mutta Helsingissä on myös ihanan raikas sää verrattuna moniin muihin Euroopan pääkaupunkeihin keskikesällä, vaikkei aurinko porottaisikaan kirkkaalta taivaalta.

Ulkomailta tänne lomaa viettämään tulevien ystävien kanssa näkee vanhoja tuttuja juttuja uusin silmin. Mitä eurooppalaiset ystävät täällä ihailivat ja kiittivät, on kuinka Helsinki on kompakti pakkaus meren äärellä. Helppo liikkua paikasta toiseen, vaunuilla ja rattailla vielä ilmaiseksi.

Pienet saaret rannikon edustalla, mihin on vesibussikuljetus. Useimmilla saarilla on grillikatokset, suihkut ja vessat.

Oma suosikkimme on Espoon Iso Vasikkasaari. Ihana ravintola Gula Villanin terassi kallioilla kruunaa saaren kaiken muun erinomaisen tarjonnan ulkoiluun ja grillailuun. Teemme useamman päiväretken kesässä sinne, ja päivät ovat aina olleet mieleenpainuvia!

Omat eväät ja uimakamppeet kassissa hypätään vesibussiin, millä voi vaihtoehtoisesti tehdä myös sightseeing-risteilyn.


Korkeasaareen pääsee Vispilällä. Myös reitti Mustikkamaan kautta on kaunis. Korkeasaaressakin on kauniilla paikalla meren ääressä pöydillä ja tuoleilla varustettuja katoksia, missä on kiva pysähtyä lasten kanssa syömään omia eväitä. Vaihtoehtoisesti vieressä on kiva ravintolan terassi. Miinuksena on saalista kärkkyvät lokit. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Korkeasaaren sijainti on loistava.

Linnanmäki on lapsille kiva. Se on sopivan iso ja sopivan pieni. Kieltämättä siellä saa hyvän fiiliksen aikuinenkin.

Kivoja rantoja riittää. Mellstenin ranta Espoossa on erittäin lapsiystävällinen. Ranta on sopivan pieni ja siinä on hiekalla pieni puistotkin. Kahvilan terassilla on aina lapsiperheitä ja pienimmille löytyy myös oma lelukori. Kahvila-ravintolassa ja sen terassilla on aina rento tunnelma. Lapset ovat tervetulleita, sen aistii. Matinkylän ranta ja Café Merenneito henkii samaa tunnelmaa. Helsingissä lapsiystävällisimmät rannat taitaa löytyä keskustan ulkopuolelta.

Kallioilla auringossa istuskelu, veneiden ja lokkien seuraaminen, takana pientä puskaa tai metsää mihin voi lähteä välillä seikkailemaan – luonnonläheisyys on meidän valttikorttimme!


Sateisina päivinä voi lähteä museoihin, niistä löytyy aika kivasti työpajoja lapsille. Netistä saa hyvää tietoa niistä.

Kaikki tapahtumatkin, kuten kaupunkifestarit muuttuvat koko ajan lapsiystävällisemmiksi.

Kaupungin sykkeessä ja luonnon helmassa viihtyy!

Kuvat: BigStockphoto ja Matkan varrelta

Matkan varrelta -blogin kirjoittaja on reissannut maailmaa niin matkaoppaana kuin siviilielämässäkin, sekä asunut pitkään muun muassa Intiassa.