Joulutunnelmaa

Joulukuu ja joulunaika lähestyvät jälleen kerran pikavauhdilla, ja on siis taas se aika käsillä, kun suunnittelu ja pohdinta joulunajan koristeluista ja muista valmisteluista alkaa. Moni joulutouhusta nauttiva on varmasti jo aloittanutkin puuhansa.

Jokaisella meistä on omat tapansa ja traditionsa juhlistaa vuoden pimeintä aikaa, mutta aina on kuitenkin hauska keksiä uutta tarjottavaa juhlapyhiksi tai hankkia uusia valoja, koristeita ja tekstiilejä tuomaan jouluista tunnelmaa kotiinsa. Lasten kanssa on hauska askarrella kuusen- ja muita jouluista tunnelmaa tuovia koristeita. Oma traditionsa sekin – joulukodin somistaminen yhdessä.

Stressiä ei kannata joulusta ottaa, sillä hyvällä suunnittelulla, jakamalla tehtävät eri päiville ja tekemällä muistilista näistä hoidettavista asioita, saa joulustressistä hyvän otteen. Yksi tapa suhtautua koko touhuun on tietenkin ottaa täysin rennosti ja tehdä vain se välttämättömin, mitä jouluunsa yleensäkään haluaa.

Itselle on kertynyt vuosikymmenten saatossa jo aikamoinen määrä koristeita ja vakaista päätöksistä huolimatta tulee kuitenkin usein hankittua jotain uutta, varsinkin tunnelmaa tuovia valoja. Minulla on ollut jo jonkin aikaa valoköynnös tuomassa tunnelmaa olohuoneeseen – olen pyöräyttänyt sen korkeassa ruukussa olevien pitkien oksien ympärille.

Ihailen kovasti minimalistisia joulukoteja, ja tavoitteenani on joka vuosi luoda itsekin vähin elementein joulutunnelmaa kotiin. Se vain ei ikinä oikein onnistu, koska joulukoristekokoelmassani on niin paljon mieluisia koristeita, jotka on vain joka vuosi saatava esille. Lasteni ollessa pieniä oli todella hauska laittaa koti joulukuntoon ja luoda lapsille ihania joulumuistoja.

Olen kerännyt tähän tunnelmakuvia ja ideoita joulukodin somistamiseen Ikean tämän vuotisesta Vinterfest-joulutarjonnasta.

Kuvat: ikea.com

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.