Kesäpihat kuntoon

Vihdoin on koittanut se mukava aika vuodesta, kun saa alkaa kunnostella pihojaan, parvekkeitaan ja terassejaan kesäkuntoon. Toivotaan vain, että saamme hienot kesäsäät ulkona olemiseen ja puuhasteluun. Näin koronaaikana oman pihan ja parvekkeen olemassaolo ja tärkeys todella korostuu ja niistä kannattaa nyt tehdä mukavia ja viihtyisiä oleskelupaikkoja.

Kuva: ikea.com

Pihatilojen suunnittelussa, kuten kodin sisustamisessa, pitää ottaa monia asioita huomioon. Vihersuunnittelun lisäksi on mietittävä mihin kaikkeen pihan tiloja tarvitaan ja missä erilaiset toiminnot mukavimmin sujuvat ja tietenkin mahtuvat.

Ahkera grillaaja ja ruoanvalmistaja arvostaa kunnon kesäkeittiötä ja ulkona mielellään ruokailevat kunnollista ruokailupaikkaa. Pelaamiseen, leikkimiseen, löhöilemiseen ja auringonottoon tarvitaan myös omat paikkansa. Tiloja tarvitaan myös erilaisten asioiden säilyttämiseen. Kulkureitit, käytännöllisyys ja sujuvuus ovat myös huomioitavia asioita ulkotilojen suunnittelussa unohtamatta tietenkään viihtyisyyttä ja kauneusnäkökohtia.

Kuva: hm.com

Kuva: jotex.fi

Kuva: jotex.fi

Nykyvalikoimista löytyy valtava määrä erilaisia pihakalusteita sohvakalustoista ruokailukalusteisiin, lepo-, keinu- ja aurinkotuoleja sekä erilaisia säilytyskalusteita ja varjostimia. Helppohoitoinen polyrottinki on nykyään suosittu kalustemateriaali, sillä se kestää tuulet ja tuiskut. Puu on ekologinen vaihtoehto, mutta puukalusteet vaativat vuosittaista huoltoa pysyäkseen hyvännäköisinä. Rottinkiset kalusteet sopivat myös pihalle, mutta mieluiten suojan alle ja talveksi ne on saatava suojaan.

Kuva: tinekhome.com

Kuva: hm.com

Kuva: hemtex.fi

Parveketilojen suunnittelu on haastavampaa pienten tilojen takia, mutta sinne saadaan mahdutettua hyvällä suunnittelulla monta asiaa.

Kuva: jotex.fi

Kuva: ikea.com

Kun pääperiaatteet pihan käytöstä ja kalustevalinnat on tehty, pienillä yksityiskohdilla – kukkaistutuksilla, kauniilla ruukuilla, lyhdyillä, valaisimilla, koriste-esineillä, tekstiileillä, matoilla sekä tulipesillä tekee sitten sen viimeisen silauksen kesäparatiisiinsa.

Kuva: hemtex.fi

Kuva: hemtex.fi

Kuva: hemtex.fi

Kuva: jotex.fi

Omaa pihani on edelleen suunnittelun ja työn alla ja saa nähdä mitä tänä kesänä saa ja ehtii saada siellä aikaan. En ole missään määrin viherpeukaloihmisiä, joten kasvien valinta ja hoito on minulle aika haastava homma. Mukavaa kuitenkin, kun siellä edes jokin asia viihtyy ja kasvaa.

Mukavia ja antoisia kevätpäiviä!

Kuva: hemtex.fi

 

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.