Kivat korvapannat

Jos päiväkodin naamiaispäivä tai pukusynttärit yllättävät, liimaa pannalle korvat. Eläinpantojen askartelu on nopeaa ja helppoa. Se onnistuu pientenkin lasten kanssa.

Korvapantaa voi pitää tavallisen asun piristeenä. Se innostaa rooli- ja pukuleikkeihin ja ajaa pienillä lisillä naamiaisasun virkaa. Kun lapsi kaipaa mielikuvituksen ja korvien ohelle lisärekvisiittaa, meikkaa nenänpää mustaksi, piirrä poskiin viikset ja ompele hameeseen tai housuihin häntä vaikka kengännauhasta.

Tarvitset:
»Pannan. Muovinen tai metallinen peruspanta käy hyvin. Mustat muovipannat 3,90 e/kpl Glitter.
»Askarteluhuopaa ja keinoturkista, myös nahka-, keinonahka- ja mokkapalat sekä muut vahvat ja purkantumattomat tilkut sopivat korviksi. Tilkkuja saat edullisesti kangaskaupoista ja kierrätyskeskuksista. Kuvan korviin käytetyt tilkut ovat Eurokankaasta 20–30 e/kg.
»Kontaktiliimaa korvien kiinnittämiseen. Kontaktiliima 4,99 e/50 g, Clas Ohlson.
»Paperia ja kynän kaavoihin.
»Ompelulankaa ja neulan tekoturkiskorvien ompeluun.
»Sakset.

Tee näin:

  1. Piirrä kaavat korvia varten. Hahmottele haluamasi korvan muoto paperille. Taita paperi korvan suoran alareunan mukaan kahtia ja leikkaa korvakaava kaksinkertaisena irti. Leikkaa kankaasta tai nahasta kaksi samanlaista korvapalaa kaavan mukaan ilman saumanvaroja.
  2. Sivele limaa ohut ja tasainen kerros koko korvakappaleen nurjalle puolelle. Taita sitten kappaleet keskikohdistaan pannan yli, paina hyvin kiinni pantaan ja purista korvien nurjat puolet tiukasti yhteen. Kontaktiliima on myrkyllistä eikä sitä pidä antaa lapsille, joten hoida liimaaminen aina itse. Kontaktiliima kuivuu hitaasti, joten ellet saa paloja kerralla tarkasti paikalleen, voit irrottaa ja asetella ne uudelleen. Voit jättää korvat vaikka kirjapinon alle puristukseen muutamaksi tunniksi, niin liimauksesta tulee varmasti tiukka.
  3. Nallen tekoturkiskorvat: Piirrä paperille neliö, jonka sivu on noin 10–13 senttiä ja leikkaa se irti kaavaksi. Leikkaa tekoturkiksesta kaksi samanlaista palaa kaavan mukaan.
  4. Ompele turkiskorvat. Harsi kaksinkertaisella ompelulangalla, reilun sentin mittaisilla pistoilla tekoturkisneliöön mahdollisimman suuri ympyräkuvio. Jätä kuitenkin noin sentti saumanvaraa niihin kohtiin, jotka tulevat lähelle kappaleen reunaa. Voit harsia ympyrän huoletta vapaalla kädellä. Kiristä ommel siten, että neliö muuttuu pallonmuotoiseksi mytyksi. Päättele ommel hyvin. Käännä saumanvarat pallon suulle jääneestä aukosta pallon sisään täytteeksi. Tee toinen korva samoin. Ompele pallokorvat suuaukkojen kohdalta pantaan kiinni.

PerheenAika_aasinkorvat
PerheenAika_hiirenkorvat
PerheenAika_kissankorvat
PerheenAika_nallenkorvat

Teksti Kaisa Hatakka Kuvat Minna Hatinen