Koko perheen karnevaalihuumaa

Rivieralla on keväisin karnevaalien aika. Juhlahumua ja karnevaalitunnelmaa pääsee haistelemaan koko rannikon täydeltä, Mandelieu La Napoulesta Mentoniin, vaikkakin suurimmat juhlat vietetään eittämättä Nizzassa.

Vuonna 2017 poikkeuksellisesti vehreän Coulée Verten ympäristössä järjestettävä show kantoi nimeä Roi de l’Energie – Energiakuningas. Nimensä mukaisesti Nizzan karnevaalikulkue on oodi energialle, ja huikeissa taidonnäytteissä pääosaa esittävät eri energiamuodot, kuten sähkö-, aurinko-, vesi- ja tuulienergia. Ajan henkeä kunnioittaen mukana on myös uusiutuva ja ihmisen itsensä tuottama energia. Tätä taianomaista ja mahtipontista show’ta tähdittävät yli tuhat maailman eri kolkilta Nizzaan saapunutta muusikkoa ja tanssijaa.

Karnevaalihuuman lomassa nähdään myös perinteinen ”Bataille de Fleurs”, kukkien taisto, jossa hurmaavat, kukkien täyttämissä lava-autoissa esiintyvät satuhahmot heittelevät väreillään ja tuoksullaan huumaavia kukkakimppuja yleisön joukkoon.

Näistä toinen toistaan kauniimmista kukkakimpuista oli katsojilla tapa kisailla – siitä sotaisa show’n nimi. Bataille de Fleurs on lähes 150-vuotinen perinne, jolla halutaan kunnioittaa paikallista kukkatuotantoa ja -kulttuuria. Tämä ilontäyteinen, isoja ja pieniä viihdyttävä spektaakkeli on maailmanlaajuisesti vertaansa vailla, ja nizzalaiset ovat siitä syystä ylpeitä.

Lisätietoja, lippuvaraukset ja kuvat: www.nicecarneval.com

Tarinoita Rivieran vauvaelämästä ja kahden kulttuurin törmäyskurssista.

Save