Lastenhuoneen sisustuksia

Lastenhuoneen sisustamisessa on vain mielikuvitus rajana, mutta vasta sitten kun perusasiat ovat mietittyinä, päästään suunnittelemaan tilan persoonallista ilmettä. Huonekalujen järjestys, pintojen käsittely –tapetti tai maalaus, säilytyskalusteet ja valaistus ovat asioita, joista tilan suunnittelu kannattaa aloittaa. Ja sitten päästäänkin siihen mukavimpaan asiaan eli miettimään tyyliä, värejä ja erilaisia elementtejä, joilla tilasta muodostuu kiinnostava ja persoonallinen kokonaisuus.

Tilan tyylisuunta ja värimaailma muokkaantuu varmasti luontevimmin kodin muuhun sisustukseen sopivaksi lapsenomaisilla yksityiskohdilla höystettynä, mutta mikään ei estä luomasta lapsen huoneeseen täysin omaa ilmettä.

Lastenhuoneet ovat yleensä pieniä tiloja ja monelle asialle pitäisi löytää omat paikkansa ja myös leikille pitäisi jättää reilusti tilaa – tilan käytännöllisyys ja käytettävyys ovat siis suunnittelun lähtökohtia. Liian täyteen ahdettu tila ei ole kaunis, ja se on myös hankalasti siivottavissa.

Omat paikat tavaroille ja yleensäkin tavaramäärän hallinta – osa tavaroista voidaan sijoittaa välillä vaikkapa varastoon – helpottavat järjestyksenpitoa. Leikkiminenkin on mukavampaa, jos sitä ei tarvitse tehdä tavarakaaoksen keskellä.

Kalusteiden käytettävyys lapsen eri ikäkausina on myös huomioitava – joko satsaa heti lapsen eri ikäkaudet kestäviin/muunneltaviin kalusteisiin tai sitten sisustelee tilaan uutta ilmettä lapsen kasvaessa.

Hauskat ja mielenkiintoiset yksityiskohdat tuovat tilaan iloa ja ilmettä sekä myös kutkuttavat lapsen mielikuvitusta. Tee lastenhuoneesta tärkeä ja persoonallinen oma tila lapselle. Tässä hollantilaisesta sisustuslehdestä, Vt Wonenista, löydettyjä hauskoja lastenhuoneen
sisustuksia ja ideoita.


Mikäli sopivaa leikkipaikkaa ei löydy lastenhuoneesta, se voidaan myös sijoittaa kodin muihin tiloihin.
Lähde: www.vtwonen.nl/inspiratie/woondossiers/tips-ultieme-speelhoek-woonkamer


Pienet pesät ja kolot ovat kaikkien lapsien suosikkipaikkoja.
Lähde: www.vtwonen.nl/inspiratie/kinderkamer/twee-kinderen-op-een-kamer/


Hauska ja kiinnostava idea on sijoittaa seinälle joukko liitutauluja. Liitutaulumaalilla, taulukehyksillä ja vanerilevyillä tms. saa tämän idean toteutettua ilman niitäkin.
Lähde: www.vtwonen.nl/inspiratie/kinderkamer/kinderkamer-naar-speelparadijs-5-stappen/
Kuva: Ernie Enkelaar
Stailaus: Lenie Mooren, Valerie van der Weff


Vauvan huoneeseen ei vielä paljoa tarvita, mutta suuntaviivat tuleviin muutoksiin on jo hyvä olla mietittyinä.
Lähde: www.vtwonen.nl/inspiratie/kinderkamer/kinderkamer-naar-speelparadijs-5-stappen/
Kuva: Dana van Leeuwen
Stailaus: Anke Helmich


Valitsemalla tilaan vain muutaman värin, saa pieneen tilaan rauhallisen ja tasapainoisen kokonaisuuden.
Lähde: https://www.vtwonen.nl/catalogus-voorjaar-2018/een-kinderkamer-waar-geslapen-en-gespeeld-wordt/


Hyvä kokonaisuus syntyy toisiinsa sopivista kaluste-, materiaali- ja värivalinnoista.
Lähde: www.vtwonen.nl/catalogus-voorjaar-2018/een-kinderkamer-waar-geslapen-engespeeld-wordt/

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.