Lehtevien joulutorttujen salaisuus

Perheen Aika -lehden vastaava päätoimittaja vinkkaa vuosien kotileipurikokemuksella, kuinka joulutortuista saa kotona muutamalla niksillä leipomossa paistettujen veroisia.

  • Maukkaimmat joulutortut syntyvät voitaikinasta. Käytä valmiita taikinalevyjä pakastealtaasta, niin säästät aikaa ja onnistut kerta toisensa jälkeen.
  • Sulata taikinalevyt leivinpaperin päällä, leivo haluamaasi muotoon. Huomaa, että luumuhilloa ei laiteta uuniin, jos tortuista halutaan todella lehteviä. Kylmä hillo estää taikinan nousemista uunissa, jolloin taikina jää hillon alta kohoamatta.
  • Kun olet muotoillut tortut valmiiksi, laita ne hetkesi paistopellillä viileään ennen paistamista. Noin 5-10 minuuttia jääkaapissa riittää, minkä jälkeen pelti laitetaan suoraan kuumaan uuniin. Älä laita liikaa torttuja samalle pellille, sillä lehtevyys kärsii, jos pelti on täynnä. 6-8 torttua pellillä on maksimimäärä.
  • Laita pelti 225 asteisen uunin keskitasolle ja nosta uunin lämpötila 240 asteeseen niin, että käännät uunin lämmitystapavalitsimen alalämmölle. Kun uuni lämpiää paistamisen alussa vain paistopellin alapuolelta, nouseva lämpö tekee tortuista lehteviä. Paistamisen loppupuolella valitsin käännetään uudestaan tasalämmölle tai kiertoilmalle, jolloin torttuihin saadaan kaunis, kullanruskea väri.
  • Lisää luumuhillo jäähtyneille tortuille ja ripottele tomusokeria pienen siivilän lävitse torttujen päälle.
  • Nauti mehevä joulutorttusi tuoreena hyvän kahvin kera ja anna joulumielen viedä mukanaan.

Rauhallista Joulua kaikille lukijoille!

Perheen Aika -toimitus

Kuva: BigStockPhoto

Arkipäivää helpottavia reseptejä, uusia makuja sekä herkkuja koko perheelle.