Leikkimökkielämää

Omaan kokoon sovitetut huonekalut ja tavarat ovat lapsille mieluisia ja oman kokoinen ihka oma talo jo aivan tosi hieno juttu. Leikkimökit ovatkin lasten suosikkeja.

Itse leikin pikkusiskoni ja serkkuni kanssa kesäisin sukuhuvilan leikkimökissä. Parasta oli siivouspäivä, jolloin kannettiin kaikki kalusteet ulos, siivottiin ja sitten tuotiin kalusteet takaisin ja keksittiin niille
samalla uudet paikat.

Vanhan kotini pihalle ilmestyi leikkimökki valitettavasti vasta siinä vaiheessa, kun lapseni olivat ohittaneet leikkimökki-iän. Sisustin toki äitini teettämän leikkimökin tyttäreni vanhoilla lastenhuonekalusteilla ja tavaroilla, mutta sen jälkeen ei siellä sitten tullut käytyä. Nyt mökki on uuden kotini pihalla ja tarvitsisi jo pikavauhtia katonkorjauksen.

Leikkimökkejä on nykyään monenlaisia moderneista perinteisiin. Hintahaarukka leikkimökeille on muutamista satasista muutamiin tuhansiin euroihin. Monet suunnittelevat ja rakentavat mökin itse. Hyvän yleisilmeen saa pihalleen, mikäli mökki jollain tavalla kytkeytyy päärakennukseen – joko värin tai tyylin kautta. Persoonallinen mökki taas toimii pihan kiinnostavana yksityiskohtana. Kannattaa miettiä voisiko mökki toimia myös mahdollisena vierasmajana, jos ei heti, niin viimeistään sitten, kun sille ei ole enää leikkikäyttöä.

Leikkimökin sisustamisessa saa laittaa mielikuvitus liikkeelle ja pieneen tilaan saa loihdittua persoonallisen ja viihtyisän leikki- ja oleskelupaikan lapsille. Pinterestistä, Instagramista tai vaikkapa Styleroomista löytyy toinen toistaan kiinnostavampia leikkimökkejä ja leikkimökkien sisustuksia.

Roppakaupalla romanttista tyyliä ja kauniita yksityiskohtia.
Kuvat: mokkasin.com

Viihtyisä leikkimökki rakentuu varsin yksinkertaisista ideoista: vanhasta kaapista on tehty hella, patjasta oleskelupaikka, kirpputorilöydöistä mukavat löhöilytyynyt ja jäljelle jääneestä puutavarasta pöytä.
Kuvat: meillakotona.fi

Moderni ja minimalistinen leikkimökki on saanut lattialleen rohkean mustan värityksen. Seinältä saa laskettua alas vieraspedin.
Kuvat: meillakotona.fi

Pienen pojan modernin tyylinen leikkimökki sisältä ja ulkoa.
Kuva:vintagerevivals.com

Parvi tuo lisätilaa pieneen mökkiin.
Kuva: meillakotona.fi

Tässä leikkimökissä on tilaa askarrella ja puuhastella yksin ja kavereiden kanssa. Tavaroille löytyy
paikat muunneltavissa olevasta seinähyllyköstä.
Kuva: homestolove.co.nz

Pienten leipureiden kauniista leikkimökistä löytyy keittiökalusteiden lisäksi pieni piano.
Kuvat: hipkids.com.au

Pieni ja persoonallisen näköinen leikkimökki sopii myös kauppaleikkeihin.
Kuva: almostmakesperfect.com

Mökin ympärille voi rakentaa viihtyisän leikkipaikan lapsille hiekkalaatikkoineen, liukumäkineen ja
oleskelualueineen.

Klassinen leikkimökin pihalta löytyy romanttisia yksityiskohtia ruokailuryhmineen ja
leijonakoristeineen. Romanttinen tunnelma jatkuu sisällä ja sieltä löytyy ruutulattia, valurautainen hella
ja jopa liesikupu Hauska lippunauha on tehty kiiltokuvista.
Kuvat: hemtrevligt.se


Aina asioiden ei tarvitse näyttää täysin oikeanlaisilta ja tähän leikkimökkiin onkin rakennettu itse
rouhea keittiö. Kauppaleikkejä varten löytyy luukullinen ikkuna.
Kuvat: The Design Files

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.