Matkalla meren syvyyksiin ja unelmiiin

Rinna Saramäen kirjoittama ja Sami Saramäen kuvittama kuvakirja Meren syvyyksiin (WSOY 2018) on kuvakirja, josta innostuivat sekä oma eskarilaiseni että iso liuta opettamiani ekaluokkalaisia. Kirjassa on hauska idea: taskulampulla valaistaan sivun takapuolelta, jolloin näkyviin tulee kiehtovia vedenalaisia yksityiskohtia, eliöitä ja asioita! Lisäksi kirjassa on kiinnostava ja hieman jännittäväkin tarina Langusti-nimisen tutkimusaluksen ja sen miehistön matkasta meren syvyyksiin. Kirjasta saa myös paljon tietoa merestä ja sen ekosysteemeistä.

Roosa Ruuti, insinööri (Kustannusosakeyhtiö Aula & Co)* on Andrea Beatyn kirjoittama ja David Robertsin kuvittama ihastuttava kuvakirja, jonka päähenkilö on Roosa-niminen, ujo koulutyttö. Roosalla on loistava mielikuvitus ja hän rakentelee kierrätysmateriaalista mahtavia keksintöjä omassa huoneessaan. Hän ei kehtaa näyttää keksintöjään kenellekään ja pelkää epäonnistumista. Onneksi tytön ihana isotäti auttaa tätä ymmärtämään, ettei kokeilematta voi onnistua ja tärkeintä on yrittää!
*alkuteos Abrams Books for Young Readers 2013)

Kia Raevaara on kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti, lastenkirja­bloggari ja ekaluokan opettaja. Lukeminen on äidin ja lasten yhteinen harrastus. Lukemisen hyödyt lapselle ovat kiistattomat, ja lisäksi hyvän lastenkirjan äärellä viihtyvät myös vanhemmat. Lisää kirjavinkkejä Luetaanko tämä? –blogista.