Maukkaat marjat – koko perheen superfood

Marjojen päivittäinen nauttiminen on helppo ja herkullinen tapa edistää koko perheen terveyttä.

Kotimaiset marjamme eivät vain maistu hyvältä, vaan marjoilla on lukuisia terveysvaikutuksia, jonka takia niitä onkin hyvä napsia monipuolisesti ja runsaasti. Marjat ovat myös erittäin ravintoainetiheitä ja niissä on vain vähän energiaa, joten niitä voi syödä huoletta.

Syömällä pari kourallista marjoja päivässä saamme:

o Monipuolisesti kuitua

o Vitamiineja

o Kivennäisaineita

o Erilaisia polyfenoleja (antioksidantteihin kuuluvat polyfenolit antavat marjoille niiden värin; voidaankin sanoa, että mitä tummempi marja, sitä enemmän se sisältää polyfenoleita.

o Rasvahappoja

Marjojen sanotaan myös, ehkäisevä tulehduksia sekä tukevan immuunipuolustusta. Ne vaikuttavat suotuisasti aivoihin, silmiin, muistiin, suolistoon ja painonhallintaan.

Koska itsepoimitut marjat tuntuivat loppuvan hyvinkin pian omasta pakkasesta, päätin tänä vuonna ottaa käyttöön erilaisia kotimaisia marjajauheita. Nämä ovat osoittautuneet erittäin käteviksi ja ovat itseasiassa kulkeneet mukana myös ulkomaanmatkoilla. Yksi teelusikallinen marjajauhetta vastaa kourallisen verran tuoreita marjoja. Omiin suosikkeihin on noussut puolukka- sekä tyrnijauhe, joita on helppo ripotella smoothien, puuron tai jogurtin joukkoon. Jauheet ovat osoittautuneet hyviksi myös leivonnassa.

Koska kesä on jo nurkan takana, ajattelin jakaa terveellisen ja marjaisen jätskireseptin teille:

Puolukka nice cream

2 banaania pakastettuna (kuori, pilko ja pakasta)

1,5dl jäisiä karpaloita

Mittaa jäiset banaanit ja karpalot tehosekoittimen kulhoon.

Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

Parasta heti nautittuna, mutta voit myös pakastaa massan ja antaa sen sulaa hetken ennen tarjoilua. Voit koristella annoksen esim. pähkinämurulla, keksihipuilla, kookoslastuilla.

Nice creamia terveellisempää jätskiä saa hakea. Terveysjätskiin riittää periaatteessa yksi raaka-aine, nimittäin banaani. Banaani kuoritaan, viipaloidaan ja pakastetaan, ja jäätyneistä banskupaloista pyöräytetään tehosekoittimessa jäätelömäinen herkku. Makuaineita voi heittää sekaan mielikuvituksen asettamissa rajoissa, omat suosikkini ovat yllä mainittu puolukka, erilaiset herukat sekä kirsikat. Mikään ei estä sekoittamasta esim. lakritsijauhetta, maapähkinävoita, taateleita tai raakakaakaota sekaan!

Kuva: Bigstockphoto

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com