Mimoosat tuovat kevään tuoksun

Rivieran kevättalvi ei ole mitään ilman kullankeltaista Mimoosaa, talvipäivien takuuvarmaa aurinkoa. Jokainen Rivieralla aikaansa viettänyt tietää, että mimoosan kukinnasta alkaa todellinen keväänodotus, ja jos mimoosa ei kuki vielä tammikuussa, suupielet kääntyvät alassuin.

Tyypillinen kukinta-aika on aina tammikuulta maaliskuulle. Helmikuussa parhaimmillaan näyttäytyvä mimoosa pukee Rivieran kukkulat keltaiseen huntuun. Tämä on aina yhtä kaunis näky, vuosi toisensa jälkeen.

Ei siis ihme, että tälle symbolisesti talven pimeyden katkaisevalle kukalle järjestetään monissa Rivieran kylissä omia juhlia. Monet kylät ja turistitoimistot järjestävät lisäksi unohtumattomia kävelyretkiä Mimosa-puiden täyttämille lenkkipoluille ja metsiin.

Mimoosa näyttelee myös pääosaa niin Nizzan kuin Mentoninkin karnevaalien koristeluissa.

Mandelieu-la-Napoule, mimoosan pääkaupunki, juhlii tähteään näyttävästi, ja päihittää naapurikylien mimoosatapahtumat monin verroin. Joka vuosi helmikuun lopulla Mandeliu’ssa järjestetään juhlat tälle keltaiselle kevääntuojalle. Viikon mittaiseen juhlintaan kuuluu näyttelyitä, esityksiä, ranskalaisittain tietysti ruokaa ja kohokohtana mimoosa-kuningattaren valinta sekä karnevaalikulkue. Juhlan ohessa niin paikalliset kuin turistitkin kutsutaan mimoosa-vaelluksille kaupungin lähikukkuloille, ja kotiin viemisiksi kukin vaeltaja saa kauniiden muistokuvien lisäksi tuoksuvan mimoosa-kimpun.

Rivieralla alkuvuodesta vierailevan ja kyläilevän turistin on myös hyvä muistaa, että viemisiksi ja hyvän onnen tuojaksi mimoosa on ainoa oikea valinta. Kaunista ja näyttävää kukkakimppua ei missään nimessä kannata korvata perinteikkäämmällä ruusulla tai tulppaanilla. Ei ainakaan helmikuussa.

 

Tarinoita Rivieran vauvaelämästä ja kahden kulttuurin törmäyskurssista.