Miten täydennät kesäiset ulkotilat

Oleskelu siirtyy kesäkautena pihoille ja parvekkeille. Tuomalla tilaan kalusteiden kaveriksi tunnelmaa luovia elementtejä – tekstiilejä, kasveja, lyhtyjä jne., saa pienellä vaivalla mieluisan oleskelupaikan kesäpäivien viettoon.

Tilan koko, muoto ja käyttötarkoitus kannattaa ottaa huomioon kalusteita valitessa. Pientä tilaa ei kannata täyttää ääriään myöten kalusteilla ja erilaisilla tilpehööreillä ja isoihin tiloihin kannattaa hankkia taas reilunkokoiset kalusteet. Isojen tilojen plussaa on se, että sinne saa mahdutettua useita erilaisia toimintoja. Erilaisilla viherkeitailla ja isoilla kasveilla saa tuotua isoon tilaan lisäksi väriä ja massaa ja niiden avulla saa myös linkitettyä tilojen eri osa-alueet toisiinsa.

Tyyli, tunnelma sekä värimaailma kannattaa sovittaa taloon ja ympäristöön sopivaksi, jotta kokonaisvaikutelma olisi harmoninen ja tasapainoinen. Rohkea sisustaja tosin kulkee omia polkujaan ja loihtii tilaan muutamalla kokonaisuudesta poikkeavalla yksityiskohdalla jännittävää ilmettä ja mielenkiintoa. Sommittele eri elementeistä kiinnostava ja kaunis kokonaisuus tilan mittasuhteet ja kulkureitit huomioon ottaen ja sitten vain nauttimaan tunnelmallisesta kesäkeitaastaan!

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.

Kuva: nordal.eu