Moderni unisieppari

Tee helppo, perinteistä ojibwa-intiaanien taikakalua pelkistetympi koriste ja ripusta se sängyn päätyseinälle suodattamaan pahat unet. Askartelupuuhaan voi ryhtyä yhdessä lasten kanssa ja siepparista voi muokata juuri sellaisen kuin haluaa. Omin käsin tehty sieppari antaa omassa huoneessa nukkumista aloittelevalle lapselle turvaa. Unisieppari on kaunis koriste myös vanhempien makuuhuoneessa. Rasiaan pakattuna sieppari on mitä parhain lahja, jonka voi viedä mukanaan vaikka rippijuhliin, sillä unisieppareista innostuvat nyt teinitkin.

 

Unisieppari syntyy vartissa. Hinta 10-15 e

Tarvitset:

 • Metallirenkaan siepparin rungoksi. Valkoiset renkaat: halkaisija 20 cm, 1,90 e, ja halkaisija 25 cm, 2,30 e, Sinelli.
 • Nauhoja, nyörejä, naruja ja villalankaa: 5 m mustaa, 4 millistä satiininauhaa, 0,50 e/m, 3 m tummanvihreää, 3 millistä satiininauhaa, 0,80 e/m ja 3 m vihreää nyöriä 1 e/m. Sinelli. Kerä Novitan mustaa 7 veljestä -villalankaa, 4,30 e/130 g, Prisma.
 • Sulkia ja helmiä koristeeksi. Mustat höyhenet 1,90 e/15 kpl, Sinelli. Helmet kirpputorilta.
 • Pikaliimaa koristeiden kiinnittämiseen. Pikaliima 2,99 e/3 g, Clas Ohlson.
 • Sakset.

Tee näin:

 1. Jos haluat päällystää metallirenkaan, tee se ensin. Liimaa langan pää renkaaseen pikaliimalla ja kieputa lankaa kerältä tiukasti renkaan ympärille, kunnes se on kokonaan piilossa. Leikkaa lanka poikki ja liimaa pää kiinni.
 2. Tee verkko. Aloita liimaamalla nauhan, nyörin tai langan pää pikaliimalla renkaaseen. Vedä nauhaa tiukasti renkaan muodostaman ympyrän ympäri edes takaisin haluamaasi muotoon niin kauan, että saat aikaan verkkokuvion. Kiinnitä nauhan loppupää pikaliimalla renkaaseen ja leikkaa ylimääräinen nauha pois.
 3. Leikkaa nauhoista, nyöreistä ja langasta koristenauhat kaksinkertaisina pituuksina. Pujota halutessasi nauhoihin helmiä ja tee päihin solmut, jotta helmet pysyvät nauhoissa.
 4. Kiinnitä muutaman nauhan molempiin päihin sulkia umpisolmulla. Jätä solmujen päihin vapaata nauhaa muutama sentti, niin nauha laskeutuu kauniisti.
 5. Kiinnitä riippuvat nauhat renkaan alaosaan suunnilleen keskikohdasta niiden pituutta. Ohuet langat kannattaa kiinnittää solmimalla, liukkaat ja leveät nauhat pysyvät parhaiten paikallaan, kun liimaat ne renkaaseen kiinni.
 6. Tee ripustuslenkki siepparin ylä- osaan. Leikkaa nauhasta tai langasta noin kymmenen sentin pätkä, pujota renkaan läpi ja solmi vetosolmulla silmukaksi.
 7. Ripusta sieppari seinälle tai kiedo väljästi silkkipaperiin ja pakkaa lahjarasiaan.

Teksti: Kaisa Hatakka Kuva: Minna Hatinen

Tiedustelut:

Clas Ohlson: 020 111 2222, clasohlson.fi
Sinelli: 020 7780 620, sinelli.fi
Prisma Kaari: 010 76 68000, prisma.fi

Korista koti itsetehdyillä askarteluideoilla. Tee lahjaksi tai omaksi iloksi.