Päiväristeily Tukholmaan!

Riemun kiljahduksia! Aikuiselle niin lähellä, mutta lapselle seikkailumatka meren taa. Tämä loma puree lapsiin, vielä teineihinkin. Me täällä olemme tottuneet risteilemään näillä laivoilla, mutta maailmalla ei vastaavanlaisia aluksia ole reittiliikenteessä. Etenkin jos matkassa on mukana ulkomaalaisia ystäviä, tuo se eksoottisen ripauksen meille niin tuttuihin risteilyihin.

Laivamatka tarjoaa pienille ja vähän isommillekin niin paljon; pallomeri, askartelukerho, pelit, Muumidisco ja seisovan pöydän lasten omat antimet. Jo pelkkä hytti luo hauskaa lähdön sekä seikkailun tunnelmaa!

Aika Tukholmassa on kohtuullisen lyhyt ja siksi ei etenkään lasten kanssa kannata tehdä mitään liian tiukkaa aikataulua nähtävyyksineen. Meillä Skansenille kävely, ympärillä olevan elämän ihmettely ja visiitti Junibackenilla, Astrid Lindgrenin iki-ihanassa satumaailmassa ovat olleet juuri hyvä päiväpaketti.

Hyvissä ajoin kun lähtee takaisin laivalle, niin etenkin vaunuissa vielä matkaan lähteneet lapset ottaa hyvät tirsat Strandvägenillä ja näin vanhemmatkin saa nauttia hetken omista ajatuksistaan ja Tukholman kaupunkikuvasta.

Ja laivalla odottaa taas sama paketti mitä lapset rakastaa!

Kuvat: BigStockphoto ja Matkan varrelta

Matkan varrelta -blogin kirjoittaja on reissannut maailmaa niin matkaoppaana kuin siviilielämässäkin, sekä asunut pitkään muun muassa Intiassa.

Save