Seikkailua ja elämyksiä Goan rannoilla

Goassa herätään auringon noustessa kukon lauluun ja ihanaan valon sarastukseen palmun oksien välistä. Värikäs kukkaloisto on hyvä herätys jo heti oven avatessa. Jos oikein aikaisin herää, voi hyvällä tuurilla nähdä apinan hyppimässä palmusta toiseen. Polkupyörän torven soitto kertoo tuoreiden sämpylöiden olevan korissa leipomon pojan tarakalla. Lapsen silmin jo nyt aamu on ollut elämyksiä täynnä ja tunnelmaa!

’Intiassa kuukin on kuumempi ja kukin on kummempi’

Hiekkatiellä kohti rantaa on mitä todennäköisimmin tullut ainakin yksi lehmä vastaan. Intian valtauskonto hinduismi luokittelee lehmän pyhäksi eläimeksi. Lapsille onkin hauska seurata kuinka lehmät vaeltelevat rannalla, lepäilevät ja auringon laskun aikaan kerääntyvät yhteen.

Rantaelämää vilkastuttavat joskus rasittavuuteenkin asti sinnikkäät rantamyyjät. Lapsille kaupanteko heidän kanssaan on hauskaa ja intialaiset ovat hyvin lapsirakkaita. Kimaltelevia koruja, rantasharonkeja, ties mitä… Lapset rakastavat tätä kaupan kirjoa.

Tinkiminen on hauskaa sosiaalista kanssakäymistä ja siihen ei edes yhteistä kieltä tarvita. Rantamyyjillä on lapsia mukanaan ja usein lapset innoissaan tulevat esittelemään koruja ja muuta myytävää. Joskus pistävät vaikka sirkuksen pystyyn.

Kynsien lakkaukset ja esimerkiksi hiusten palmikointi on tytöille kivaa hemmottelua ja ohjelmaa.

Kasvojen sekä värien kirjo Intiassa on uskomaton ja hieno. Se ei jätä ketään kylmäksi. Auringonlaskun ihanat sävyt, ihanan harmoniset tunnelmat ja rento meininki luo hymyn koko perheen huulille. Rantapäivä Goassa on seikkailu ja elämys.

Rantaviivaa Goassa riittää. Keski-Goan hulinasta voi suunnata joko pohjoisen tai etelän rauhallisemmille rannoille, jotka ovat tunnin tai parin taksimatkan päässä.

Matkan varrelta -blogin kirjoittaja on reissannut maailmaa niin matkaoppaana kuin siviilielämässäkin, sekä asunut pitkään muun muassa Intiassa.