Sisustusvinkkejä lastenhuoneeseen

Kesällä on varmasti monessa perheessä vietetty mahdollisimman paljon aikaa ulkosalla, mökkeilty ja reissattu sekä nautittu lämpimistä päivistä ja valoisista öistä. Vielä riittää onneksi kauniita aurinkoisia ja lämpimiä ulkoilupäiviä, mutta päivien lyhentyessä ja säiden viilentyessä sekä tietenkin koulujen ja töiden alkaessa on aika jättää haikeat hyvästit kesäelämälle ja syksyn nyt kolkutellessa varovaisesti ovelle, on aika siirtyä viihtymään ja viettämään aikaa taas sisätiloissa.

Lastenhuoneiden sisustus kaipaa päivityksiä lapsen kasvaessa ja varsinkin koulun alkaessa pitää miettiä läksyjenteolle ja koulutarvikkeiden säilytykselle omat paikkansa, kuten myös leikeille ja lelujen säilytykselle.

Keräsin tähän postaukseen muutaman vinkin lastenhuoneen sisustamiseen. Kaikenlaisia ideoita ja vinkkejä löytyy esimerkiksi yritysten kauniisti stailatuista tuote-esittelykuvista.

Muutamalla sisustusesineellä saa myös lastenhuoneeseen haluttua tyyliä ja tunnelmaa. H&M Homen tämän kesän lastenmallistosta löytyy meriaiheisia sisustustavaroita rapumakuualustasta meritähtityynyihin. Pahvilaatikoista rakentaa vaikkapa seikkailun kestävät valtamerialukset.
Kuva: www.hm.com

 

Lastenhuoneeseen voi valita hyvinkin värikkäitä yksityiskohtia piristämään ilmettä. Värikkäillä yksityiskohdilla ja pinnoilla sekä hauskoilla kuvioilla saa tilaan mielenkiintoa ja persoonallista ilmettä. Hyvin suunnitelluilla säilytysratkaisuilla saa taas tavarat piiloon ja helposti paikoilleen. IKEAn STUVA säilytysjärjestelmä on suunniteltu erityisesti lastenhuoneeseen ja suunnittelussa on huomioitu lapsen kasvu, sillä säilytysjärjestelmän lukemattomista moduuleista saa muokattua moneen erilaiseen tarpeeseen omat kokonaisuutensa.
Kuva: ikea.com

 

Lukeminen on mukavaa puuhaa ja varsinkin sadepäivien ilo. Ikealta löytyy kätevä teline kirjoille, jossa lapsen lempikirjat ovat helposti käden ulottuvilla. Telinettä on myös helppo liikutella pienen kokonsa ja keveytensä takia.
Kuva: ikea.com

Aina on hauska piirrellä ja väritellä ja pienille taitelijanaluille onkin hyvä olla paikka missä saada vapaasti luoda taideteoksiaan. Oma työpiste on tärkeä koulun alkaessa, mutta toki jo aiemminkin. Pöydän lisäksi tavaroiden ja tarvikkeiden säilytykseen on hyvä hankkia hyllykkö ja laatikosto. Tässä Babyshopin valikoimista löytyvä teollista tyyliä mukaileva pikkutuoli pöytineen. Seinälle kannattaa hankkia iso ilmoitustaulu tms. tärkeiden piirrosten esillelaittoon.
Kuva: babyshop.com

Lastenhuoneen sisustus voi mukailla kodin muuta sisustusta höystettynä lapsenomaisin elementein tai sitten se voi olla ihan oma juttunsa ja poiketa kodin muusta sisustuksesta. Lastenhuoneisiin löytyy monenlaisia, monentyylisiä ja -hintaisia kalusteita. Tilan koko ohjaa tietenkin suunnittelua ja usein lastenhuoneet ovatkin niitä kodin pienimpiä tiloja, joihin olisi sovitettava monenlaista toimintaa ja tavaraa. Tässä hauska pieni vakosametilla päällystetty sohva lastenhuoneeseen Elloksen valikoimista.
Kuva: ellos.fi

Lastenhuoneen ilme muuttuu tekstiilien vaihdolla helpolla ja nopeasti ja hauskaa ilmettä saa luotua kuvioiduilla pussilakanoilla. Zara Homen traktoripussilakanoissa hurjastellaan varmaan yöaikaan kaikenvärisillä traktoreilla tai numeropussilakanoiden kuvitusta tarkastellessaan oppii numerot tuota pikaa.
Kuva: zarahome.com

Lastenhuoneeseen löytyy valtavat määrät erilaisia tapetteja, ongelmana on varmasti lähinnä valinnanvaikeus. Koko huonetta ei tarvitse tapetoida ja nykyajan yhdelle seinälle sijoitettavalla kuvatapeteilla luo kiinnostavan ilmeen tilaan. Rebel Wallsin metsäneläimiä on mukava katselle illalla nukkumattia odotellessa tai keksiä iltasatuja minkälaisia jännittäviä seikkailuja ne kokevatkaan ja mitä kaikkea ne mahtavatkaan yhdessä touhuta.
Kuva: rebelwalls.com

Kaikenlaisten majojen rakentaminen sekä sisälle että ulos on hauskaa puuhaa. Valmiita telttoja löytyy kauppojen valikoimista, mutta jännittävä majapaikka syntyy vaikkapa pöydän alle ison lakanan avulla. Renkaissa roikkuminen ja trampoliinilla pomppiminen ovat mukavia ajanvietteitä lapsille. Vanha patja toimii sisällä hyvänä pomppualustana. Puuvillasta valmistettu Bloomingillen Tipi-teltta on hauska tupsuineen, lippuineen ja macramekoristeineen.
Kuva: bloomingville.com

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.