Tapettejapa taas

Olen suuri tapetoitujen pintojen ystävä ja voisin (jos se vain suinkin olisi edes jotenkin järkevää toimintaa…) tapetoida kotini seinät aina vain uudestaan, sillä tapettimaailma on tulvillaan kauniita tapetteja – sekä uusia että vanhoja. No onneksi olen suhteellisen järkevä ihminen ja tyydyn juuri tällä hetkellä vain ihailemaan valmistajien kauniita fiiliskuvia.

Ja vaikka tapetointisormenpäitäni aina tasaiseen tahtiin syyhyttääkin, olen nykytapettitilanteeseeni aika tyytyväinen. Ja sitä paitsi onhan se niin, että jos yhden asian sisustuksessaan muuttaa, aikaan saa se lumipalloefektin. Siitä ajatuksesta yleensä voipuu sen verran, että koti alkaa näyttää taas aika mukiinmenevältä.

Olohuoneen seinät on poikkeuksellisesti maalattu (mietin todella hartaasti maalaanko) ja väri on valittu sopimaan keittiön tapetin pohjaväriin. Poistin keittiöstä remontissa yhden seinän ja muodostin yhtenäisen tilan ruokailutilan ja olohuoneen kanssa ja maalasin yhtenäisyyden vuoksi kaikkien tilojen seinät samalla sävyllä.

Olohuoneen yhdeltä seinältä löytyy koko seinän levyinen kuvatapetti. Sohvan sain lapsiltani tähän kotiin. Tämän kodin sisustus on suurelta osin seurausta entisestä elämästäni ja kodistani, johon romanttinen englantilaistyyli sopi kuin nenä päähän. Tänne ei ehkä niinkään.

Keittiössä on kautta aikojen suosikkitapettini ja valitettavasti en saa sitä mukaani, mikäli joskus muutan täältä pois. Tapettia ei nimittäin enää valmisteta – muutaman rullan löysin joskus englantilaiselta
nettikirpparilta ihan hirvittävään hintaan ja sinne ne jäivät.

Jotenkin ajatus siitä, että uusi asukas peittäisi tuon tapetin todennäköisesti ensitöikseen hirvittää: suurimman osan mielestä tuo tapetti on nimittäin varmasti ihan kamala.

Ruokailutilasta löytyy itse asiassa myös tapetti, sillä seinällä oleva kuva on oikeastaan kuvatapetti, jonka liimasin isolle vanerilevylle. Tuolla seinällä oli aiemmin vitriinikaappini, mutta kamiinan asennuksen jälkeen siihen piti keksiä jotain uutta.

Makuuhuoneesta löytyy kaunis sinipohjainen japanivaikutteinen kukkatapetti. Tuolla on mukava herätä aamuisin.

Työhuoneessa on lautaseinää imitoiva tapetti. Se oli huoneen seinässä jo tänne muuttaessani ja sen voisin toki vaihtaa joksikin muuksi, kuten kodinhoitotilan ja varastohuoneenkin jo hieman elämänkolhimat tapetit. Eipä tapettia tosin paljon näy tuon kuvanäkymän takaa.

Eteisen seinällä oleva kuva on myös kuvatapetti.

Sähköpostiini tuli uutiskirjeet Boråstapeterilta ja Sandbergilta ja sen seurauksena innostuin tekemään tämän tapettipostauksen. Olen vuosikausia pitänyt ruotsalaisten tapettifirmojen tapeteista – valikoimista löytyy paljon kauniita tapetteja ja lisäksi ne ovat hyviä materiaaliltaan. Tässä muutama kaunis esimerkki ko. yritysten mallistoista. Boråstapeternin Wild Animals Special Edition tapettimallistoon on ammennettu inspiraatiota Afrikan rikkaasta luonnosta ja eläimistöstä.

Sandberg on luonut uuden Löfstad Slott-nimisen tapettimalliston. Tapettien esikuvat on löydetty Löfberg-nimisestä linnasta Ruotsista

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.