Tavarat paikoilleen

Elämisen eri tilanteet määrittelevät hyvinkin tarpeen säilytystilojen määrälle – lapsiperheen tai yksinelävän opiskelijan tavaramäärät ovat taatusti aika kaukana toisistaan.

Säilytyksen hallintaan tarvitaan usein hyvinkin pontevaa paneutumista, varsinkin pienissä tiloissa, jotta nykykotien tavaramäärät eivät ryöstäytyisi hallinnasta.

Nykysuuntaus on tavarapaljoudesta luopuminen ja oppaita ja opastusta tavaravuorien hallintaan löytyy sekä kirjakaupan hyllyilta, että netin runsaudensarvesta. Japanilainen KonMari ja ruotsalainen kuolinsiivous ovat viime aikoina tapetilla olleita suuntauksia, jotka opastavat kodin tavaramäärien järkevään hallintaan. Kuolinsiivous kuulostaa sanana karmivalta, mutta kyseessä on vain perusteellisen siivouksen tekeminen ja turhista tavaroista eroon hankkiutuminen.

Kaikenlaiset hyllyt, korit, laatikot, seinäkoukut jne. helpottavat järjestyksenpitoa ja luovat kaivattua säilytystilaa, mutta ne toimivat myös kiinnostavina ja hauskoina yksityiskohtina.

Ikea lanseerasi elokuussa uuden SAMMANHANG-erikoismallistonsa, joka sisältää sekä avointa että suljettua säilytystilaa pienten ja vähän suurempienkin tavaroiden säilytykseen ja esillepanoon.

Kuvat: IKEA

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.