Tyynyillä ilmettä

Trendien ja vuodenaikojen vaihtuessa helpoin ja nopein tapa muuttaa tilan ilmettä on varmasti hankkia uudet päälliset sohvatyynyihinsä ja somistaa tila lisäksi pehmoisilla torkkupeitteillä. Rohkea sisustaja valitsee tilan väri-, tyyli- ja kuviomaailmasta poikkeavat tekstiilit, kun taas pelkistetympää ilmettä kaipaava jatkaa tilan omaa linjaa väreineen ja tyyleineen.

Kuten värivalinnoilla, niin myös kuviovalinnoilla, vaikutetaan lopputulokseen, sillä geometriset ja orgaaniset kuviot luovat aivan oman tunnelmansa tilaan. Persoonallista ilmettä kaipaavat lisäävät myös sohvalleen hauskan kuva/teksti-aiheisen tyynyn. Valintoja tehdessään kannattaakin siis miettiä tuoko tilaan harmoniaa, vai muokkaako kokonaisuutta jännittävillä yksityiskohdilla.

Kotinsa sisustusta suunnitellessa ei tarvitse noudattaa muita kuin omia mieltymyksiään, säännöt voi usein heittää romukoppaan, mutta varman päälle sisustavan kannattaa valita päällistensä väreiksi pari-kolme toisiaan tukeva väriä. Hyvä ja harmoninen lopputulos saavutetaan, kun yksi tai useampi näistä väreistä löytyy jo ennestään tilasta. Näin saadaan linkitettyä kokonaisuus hienosti yhteen. Kuvioiden ja värimaailman lisäksi tilaan tuodaan ilmettä tekstuureilla – sametilla, pellavalla, silkillä ja puuvillalla. Tuntu ja valontaitto on näissä jokaisessa materiaalissa erilainen.

Kuvat: bungalow.dk

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.