Unelmien Värit-sisämaalikartta

Värien valinta kodin pinnoille on aina hankala projekti – värisävyjä on tuhansia ja niistä olisi sitten osattava löytää oikeat ja toisiinsa sopivat sävyt.

Nykyään väri-ideoita löytyy runsain mitoin Internetin loputtomasta tarjonnasta. Värimaailmaa suunnitellessa mieluisia väritys-ideoita kannattaa kerätä ajan kanssa ja muodostaa löydöistään inspiraatiokansio vaikkapa Pinterestiin. Eri tilojen väri-ideat kannattaa jakaa lisäksi omiin kansioihinsa.

Värisuunnitelmaa tehtäessä kannattaa aina muistaa nk. punainen lanka, sillä tasapainoinen ja rauhallinen värimaailma syntyy huomioitaessa kokonaisuus värivalinnoissa. Värikkäät yksityiskohdat kannattaa kuitenkin sisällyttää suunnitelmaansa, sillä liian tasapaksu ja yksivärinen värimaailma saattaa näyttää tylsältä ja yksitoikkoiselta.

Maalifirmat ovat myös helpottaneet väripohdintoja erilaisilla värikartoillaan, joista löytyy yhteensopivat värimaailmat ja -sävyt.

Uusimpana on markkinoille tullut tämän vuoden alussa julkaistu Värisilmän Unelmien Värit-sisämaalikartta, joka on oiva työkalu sisustuskokonaisuuksien suunnitteluun. Kymmeneen eri värimaailmaan jaettu värikartta suorastaan houkuttelee kauniilla ja ajattomilla sävyillään kodin maalaustalkoisiin.

Kuva: varisilma.fi

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.