Valloittava Peppe-taapero

Kirjailija Elina Kuorelahti on tehnyt yhdessä kuvittaja Nunnu Halmetojan kanssa Museoseikkailu-nimisen kuvakirjan (Kustannusosakeyhtiö Nemo 2019), josta erityisesti vajaa seitsemänvuotias lapsemme innostui. Kirjassa kolme kouluikäistä poikaa vierailee mummonsa kanssa viidessä maamme museossa ja tutustuu niiden ihmeisiin. Tämä yhdessä Museokortin kanssa toteutettu kirja onnistuu esittelemään museoita lapsia kiehtovalla ja innostavalla tavalla. Teksti ja kuvat on laadittu niin, että ne ovat sekä informatiivisia että humoristisia ja suorastaan kutsuvat lapsia museoseikkailuun.

”Tässä kirjassa on tosi paljon tietoa ja hauskoja juttuja. Varsinkin ne eläinten kakat naurattaa. Ja se, kun aina syödään pullaa!” lapsemme kehui.

Mervi Lindmanin kirjoittamat ja kuvittamat Peppe-kirjat (Kustannus-Mäkelä Oy 2018) ovat kaksivuotiaamme suosikkikirjoja! Näissä kirjoissa on taaperoikäisille lukijoille sopivan lyhyet lauseet ja maailmaa tarkastellaan mukavasti heidän näkökulmastaan.

Valloittava Peppe-taapero seikkailee kirjoissa nimeltään Peppe pussaa ja Peppe pillastuu. Ensin mainitussa Peppe on keksinyt, että pussaaminen on hauskaa, ja pusuja häneltä saavat niin perheenjäsenet, pehmolelut kuin lemmikitkin. Kirjan lopussa pusun saa tietysti Peppe-kirjan pieni lukija!
Toisessa Peppe-kirjassa taaperoa kiukuttaa, koska kukaan ei tahdo pelata palloa hänen kanssaan. Tyhmä pallo lentää nurkkaan, ja vihainen Peppe marssii lastenhuoneeseen rikkomaan, murisemaan ja raivoamaan. Lopulta lohtu ja turva löytyy onneksi oman vanhemman sylistä.

Kia Raevaara on kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti, lastenkirja­bloggari ja ekaluokan opettaja. Lukeminen on äidin ja lasten yhteinen harrastus. Lukemisen hyödyt lapselle ovat kiistattomat, ja lisäksi hyvän lastenkirjan äärellä viihtyvät myös vanhemmat. Lisää kirjavinkkejä Luetaanko tämä? –blogista.