Vesileikkejä pakkasessa

Jos säätiedotus lupaa miinuskelejä, voi askarrella jäätaidetta. Tässä neljä ideaa:

  1. Jäälyhdyt ämpärissä – Kaada vettä ämpäriin ja nosta ulos yöksi pakkaseen. Kun vesi on lähes jäätynyt, kumoa sen keskellä oleva jäätymätön vesi pois. Nosta jäälyhty ylösalaisin paikoilleen ja laita sisään kynttilä. Voit laittaa ämpärin reunoille myös havuja tai tulppaaneita.
  2. Jäälyhdyt ilmapallossa – Täytä ilmapallo varovasti vedellä. Aseta se esimerkiksi taikinakulhoon, jolloin sitä on helpompi käsitellä. Sulje ilmapallon suu solmulla tai narulla. Nosta ulos jäätymään. Kun vesi on lähes kauttaaltaan jäätynyt, riko ilmapallo ja poista se jään ympäriltä. Kumoa ylösalaisin haluamaasi paikkaan.
  3. Iglutaidetta – Täytä tyhjiä maitotölkkejä vedellä ja nosta ulos jäätymään. Kun vesi on kauttaaltaan jäässä, revi maitotölkin pahvit pois. Tekemällä useamman, voit rakentaa niistä kuin tiiliskivistä pienempiä taideteoksia tai vaikka matalan kaiteen, iglun tai mitä keksitkään. Lisäämällä jäädyttävän veden joukkoon elintarvikeväriä tai esimerkiksi säilöttyjen punajuurien lientä, syntyy värikästä taidetta.
  4. Saippuakuplia pakkasessa – Saippuakuplien puhaltaminen pakkasessa on jännittävää puuhaa. Puhalla varovasti kuplia esimerkiksi parvekkeen kaiteelle tai pöydälle. Jos pakkasta on riittävästi, jäätyvät ne suloisesti kimaltaviksi jääveistoksiksi.

Kuva: BigStockphoto

Korista koti itsetehdyillä askarteluideoilla. Tee lahjaksi tai omaksi iloksi.