Vinkkejä lastenhuoneen sisustamiseen

Lastenhuoneen sisustajalle löytyy varsinainen tavara-, huonekalu- ja materiaalitaivas. Mikäli kaikesta tarjonnasta huolimatta pää on tyhjänä ideoista, apua saa keräämällä erilaisista lähteistä sisustusideoita ja vinkkejä. Näin löytää varmasti omaa silmää miellyttävät vaihtoehdot ja lähtökohdat tilan sisustamiseen.

 

Lähde: @langagardet

Sisustamisessa täytyy ottaa huomioon monta erilaista asiaa lähtien tilan koosta sen värimaailman ja koko tilan tyylin valintaan. Lapsen sukupuoli on usein tilan teeman ja värityksen suunnittelun lähtökohtana, mutta vain mielikuvitus on rajana suunniteltaessa lastenhuoneen sisustusta.

Lähde: @sibainteriors

Suunnittelun lähtökohtana voivat olla harrastukset ja tietenkin lapsen toiveet: liikkuvalle lapselle mahdollisuus liikkumiseen, lukupaikka kirjojen maailmaan uppoavalle ja työpöytä piirtämisestä pitäville – tai sitten sovittaa kaikkia näitä toimintoja tilaan, mikäli vain tilaa kaikkeen löytyy.

Lähde: kutikai.pl

Mietittävänä on myös jatkaako kodin tyyli- ja värimaailmaa, vai luoko lapsen huoneeseen aivan omanlaisen ilmeensä. Huonekaluvalinnoissa kannattaa miettiä käyttöikää – ”kasvavatko” kalusteet mahdollisesti lapsen mukana. Lisäksi kannattaa miettiä, miten tilan sisustusta saa helpolla päivitettyä lapsen kasvaessa.

Lähde: @boho.wife

Tilan voi suunnitella myös jonkin tietyn teeman ympärille – väri, tyyli, luonto, eläimet, erilaiset lasten suosikkihahmot jne. Ideat voi tuoda pienin elementein tilaan, koko tilaa ei niillä tarvitse täyttää.

Lähde: H&M

Lähde: Mooui.com.br

Lähde: Mooui.com.br

Lähde: H&M

Säilytys, tekstiilit, myrkyttömät materiaalit, valaistus ja varsinkin turvallisuus ovat nekin suunnittelussa huomioon otettavia osa-alueita.

Lähde: bloomingville.com

Omille kolmelle lapselleni sisustin aikoinaan värilähtöisesti. Tyttären huoneeseen valitsin vauva-ajan pastellisen värimaailman jälkeen Designer’s Guildin värikkään kukkatapetin ja sisustuksen värimaailma noudatteli tapetista löytyviä värejä.

Vanhimman pojan huone oli aluksi tapetoitu keltaisella tapetilla ja katon rajassa tapettiboordissa tepastelivat hanhet. Lautalattia vahattiin mehiläisvahalla, johon oli lisätty valkoista pigmenttiä. Tämän huoneen asukki rakasti pomppimista, joten kasasin kaksi vanhaa patjaa pomppualustaksi ja suojasin ne tilan väreihin sopivilla kuminauhalakanoilla. Patjakasa toimi myös jumppa-, leikki- ja lukupaikkana. Leikki-iän jälkeen valitsin huoneeseen Designer´s Guildin raidallisen tapetin, jossa vaihtelivat tummansiniset ja hieman vaaleamman siniset leveät raidat.

Nuorimmaisen huoneen tehosteväreinä toimivat pastellivärit, jotka löytyivät sekä katosta että tilan yksityiskohdista ja tapetista. Katto jaettiin levehköillä levyistä tehdyillä ”suikaleilla” neljään lohkoon ja ne asennettiin katon keskipisteestä kohti seiniä. Säteiden keskipisteessä sijaitsi kattovalaisin ja sen koristeeksi tein kattoon kiinnitettävän auringon muotoisen kuvion vanerista. Näiden ”säteiden” välit maalasin neljällä eri pastellivärillä. Tapetoin huoneen myöhemmin kauniin vihreällä tapetilla ja maalasin kaikki pastellisen väriset pinnat valkoisella.

Mahdollisuuksia on siis runsaasti ja monta kertaa varmasti liikaakin, mutta pienellä mietinnällä ja vaivannäöllä löytyy varmasti pienen asukkaan omaan tilaan mieluisat elementit.

Lähde: Mooui.com.br

Vinkkejä lapsiperheen kodin sisustusratkaisuista. Tarja Kankaanpää-Salonen pitää myös suosittua Keltainen talo rannalla -blogia.