Lapsiperheissä vatsa vaivaa usein

Monissa lapsiperheissä vatsavaivat ovat tavallisia. Ne voivat näyttäytyä mm. liiallisena pulautteluna, ilmavaivoina, ummetuksena tai koliikkina. Vatsavaivat voivat johtua useista syistä, mm. suoliston kehittymättömyydestä tai suolistomikrobien epätasapainosta.
Äidinmaito on tärkeä tuki imeväisen suoliston kehittymiselle 1000 ensimmäisen päivän aikana, jolloin voidaan vaikuttaa mm. ravitsemuksella lapsen tulevaan terveyteen. Yksinomaista imetystä suositellaankin noin 6 kuukauden ikään asti ja imetyksen jatkamista kiinteän ruoan ohella 12 kuukauden ikään.

Jos lapsen vatsa vaivaa, voit herkästi olla yhteydessä neuvolan terveydenhoitajaan tuen ja tiedon saamiseksi. Joskus voi olla epäily maitoallergiasta. Tässäkin tilanteessa toimintaohjeita saat neuvolasta.

Nutricialla on yli 120 vuoden kokemus varhaisravitsemuksesta ja se on tutkinut vuosikymmeniä äidinmaitoa, lasten vatsavaivoja ja allergioita.

Haluamme tuoda asiantuntevaa materiaalia lapsiperheiden tueksi. Perheille tarkoitetut potilasoppaamme ovat saatavissa neuvolasta, ne ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hyväksymiä. Kysy lisää neuvolastasi.

Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa.