Secondhandia verkkokaupasta!

Vaatekaappimme sisältö vaikuttaa koko planeetan elämään. Secondhand-merkkivaatteiden verkkokauppa Emmyn tavoitteena onkin, että kuluttajat hankkisivat vähintäänkin osan vaatteistaan käytettynä.

Pikamuoti tuottaa valtavat määrät kenellekään kelpaamattomia, huonolaatuisia vaatekappaleita ja kasvattaa tekstiilijätteen määrän valtaviin mittasuhteisiin. Ympäristönäkökohdat ovat maapallon nykytilanteessa huomioon otettavia asioita myös vaatealalla.

Laadukkaat vaatteet sen sijaan kestävät käyttöä, ovat pitkäikäisiä ja niillä on myös hyvä jälleenmyyntiarvo. Näistä ajatuksista lähti liikkeelle lohjalaisen Secondhand -merkkivaatteiden verkkokauppa Emmyn liikeidea. Halu parantaa maailmaa omalta osaltaan kannatti, sillä verkkokauppa on kasvanut alallaan muutamassa vuodessa Suomen suurimmaksi.

Vaatekaapista kiertoon  helposti ja kätevästi

Emmy hoitaa vaatteiden myynnin ainutlaatuisella avaimet käteen -myyntipalvelullaan, joka sisältää tuotteiden lajittelun, valikoinnin ja tarkastuksen, valokuvauksen, varastoinnin ja myynnin verkkokaupassaan. Emmy hoitaa myös palautusten vastaanoton ja asiakaspalvelun myyjän puolesta.

Erilaiset kuljetus- ja noutopalvelut helpottavat asiointia. Pääkaupunkiseudulla Emmy hakee myytäväksi haluamasi tuotteet jopa kotoasi.

Myyntilaatikot tarjoavat myös helpon tavan toimittaa vaatteet myytäväksi, sillä voit jättää esimerkiksi kauppareissun yhtey­dessä myytävät tuotteet Emmyn eri puolilla Suomea sijaitseviin myyntilaatikoihin. Lisätietoa myyntilaatikoista ja niiden sijoituspaikoista löytyy Emmyn sivuilta.

Omien tuotteiden myynnin seuranta on myös tehty helpoksi, sillä oman myyntitilin kautta saa reaaliaikaista tietoa tuotteidensa myyntitilanteesta.

Ostoksilla verkkokaupassa

Ostajalle Emmy tarjoaa varsinaisen vaatetaivaan, sillä valikoimiltaan Emmy on maan suurin, käsittäen huikeat 80  000 laadukasta, käsin tarkastettua ja valittua tuotetta.

Ostaminen käy helposti vaikkapa kotisohvalla istuen ja Emmyn hakutoimintojen avulla löydät näppärästi oikeankokoiset ja -tyyliset vaatteet ja asusteet koko perheelle. Luonnollisesti monipuoliset ja turvalliset maksutavat sekä 14 vuorokauden palautusoikeus tekevät ostamisesta helppoa ja vaivatonta.

Emmy lisää viikoittain uusia eriä myyntiin ja se tapahtuu maanantaisin ja torstaisin. Monday Must-Haves ja Uutuustors­tai ovatkin myyntipäiviä, joilta kanta-­asiakkaat poimivat nopeasti kiinnostavimmat uutuustuotteet.

Tutustumistarjous Emmy.fi:in

  • emmy.fi-verkkokaupasta löydät 80 000 tuotetta. Myynnissä on niin miesten, naisten kuin lastenkin merkkivaatteita.
  • Tutustumistarjouksena  –15 % yhdestä ostokerrasta koodilla PERHE2020,  etu voimassa 30.11.2020 saakka.
  • Voit myös lähettää merkki­tuotteitasi Emmyyn myyntiin.  Saat lähettää myyntieräsi  veloituksetta (norm. 6,90 €)  koodilla PERHE2020,  etu voimassa 30.11.2020 saakka.

Laadun kriteerejä

Mikä sitten on laadukas ja pitkäikäisen kierrätyksen kestävä tuote, ja mitkä kriteerit sen on täytettävä, Emmyn markkinoinnista ja pr:stä vastaava Taru Marjamaa?

”Laadukas tuote on tehty hyvistä materiaaleista, mielellään luonnonmateriaaleista. Nykyään löytyy myös laadukkaita tekokuituja. Laadukkaan tuotteen tunnistaa myös napeista, vetoketjuista ja ompelujäljestä, kuten myös tuotteen teknisistä ominaisuuksista”, hän listaa ja kertoo lisäksi, että yleensä jo tietty tuotemerkki takaa tietyn laadun. Tuotemerkit ja brändit valikoituvat verkkokaupan listalle juuri laadukkuuteensa kautta.

Emmyn suosituimpia merkkejä ovat kotimaiset merkit: Marimekko, Nanso ja Reima.

”Tutkimusten mukaan tulevaisuudessa ostajat arvostavat yhä enemmän laatua ja eettisyyttä. Pikamuotia ei enää haluta kuormittamaan luontoa ja tuhlaamaan luonnonvaroja”, kertoo Marjamaa.

Tienaa ostoksillasi

Marjamaan mukaan ehjillä, hyväkuntoisilla ja laadukkailla lastenvaatteilla voi tienata mukavasti.

”Vaatehankintoja kannattaa miettiä myös jonkin sortin sijoituksina”, Marjamaa toteaa. Hän kehottaa myös myymään tarpeettomiksi käyneet vaatteet heti pois tilaa viemästä.

”Ajoitus on tärkeä vaatteiden myynnissä. Suosittu vaate kannattaa myydä eteenpäin niin kauan kuin mallia myydään. Monet etsivät juuri näitä ”toisen aallon” -tuotteita hieman edullisemman hinnan vuoksi. Myyntihintakin on vielä silloin kohdallaan”, vinkkaa Marjamaa.

Milloin myyntiin

Marjamaa kertoo, että lastenvaatteita myydään kausikohtaisesti – kumppareita syksyllä ja toppavaatteita talvella. Vaatteet saakin parhaiten kaupaksi laittamalla ne myyntiin oikeana ajankohtana, sillä muuten myyntiaika voi venähtää.

Lastenvaatteista parhaiten liikkuvat juuri ulkoiluvaatteet, ja näissä tekniset ominaisuudet, kuten veden- ja tuulenkestävyys, ovat hyviä myyntikriteerejä. Ulkoilu on nyt megatrendi ja kaikenlaiset ulkoiluvaatteet, kengät ja reput käyvät hyvin kaupaksi.

”Hyvälaatuiset ja laadukkaat vaatteet sopivat myös lahjoiksi”, toteaa Marjamaa ja kertoo, että heiltä löytyy tuhansittain myös täysin käyttämättömiä tuotteita, joissa on vielä tuotelaput tallella. ”Emmystä on myös mahdollisuus hankkia digitaalinen lahjakortti ja niitä ostetaan esimerkiksi rippi- ja joululahjoiksi”, vinkkaa hän lisäksi.

Yhteistyöllä hyvää

Sen lisäksi, että Emmy haluaa herätellä ja opettaa ihmisiä kierrättämään ja myymään tarpeettomat vaatteensa, Emmy haluaa tehdä hyvää myös muilla tavoin. Emmy tekee yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa ja tavoitteena onkin kehittää uusia tapoja auttamiseen ja kierrättämiseen. Minkälaista yhteistyötä Emmyllä on lastenvaatteiden osalta?

”Reima on Emmyn tärkein yhteistyökumppani lastenvaatteissa”, kertoo Marjamaa ja jatkaa ”Meillä alkoi Reiman kanssa 23.9.2020 kampanja, jossa Emmyn verkkokaupan kautta kuluttajille myydään normaaliin myyntiin kelpaamattomia, mutta täysin käyttökelpoisia vaatteita, kuten kuvausnäytteitä.”

Tuotteiden myynnistä saatu myyntivoitto lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen syrjäytymisvaarassa olevien kotimaan lasten auttamiseen. Toinen vaate-erä tulee myyntiin lokakuun aikana.
Emmy on Suomen Tekstiili & Muoti ry:n jäsen ja Sitran Kiertotalouden kiin-nostavimmat -listan yritys. Ruotsalainen Norrsken-säätiö on valinnut Emmyn Pohjoismaiden 100 tärkeimmän impact-­start­upin joukkoon.

Tutustu Emmyyn osoitteessa emmy.fi