Paras syysloma ikinä!

Syyslomaviikko, mutta koronaepidemian nyt pahentuessa, ulkomaanmatkat ja monet muut kivat jutut jäävät tekemättä, joten minkälaisia juttuja sitä oikein voisi sitten tehdä? Keräsimme tähän listalle jokaiselle lomapäivälle jotain hauskaa puuhaa.

Omasta kaupungista löytyy myös  varmasti paljon mielenkiintoista katsottavaa ja tekemistä. Monet kaupungit tarjoavat koululaisille syyslomalla erilaista ohjelmaa ja kannattaakin käydä oman asuinkaupunkinsa ja -kuntansa kotisivuilla tutustumassa erilaisiin mahdollisuuksiin. Esimerkiksi Salon kaupunki tarjoaa sivullaan maailman parhaan syysloman!

Maanantai:

Syysloma on lukuloma! Lomalla voi matkustaa kirjan siivin maailman ääriin. Kirjat kannattaa aloittaa heti maanantaina, jotta lukemiseen jää tarpeeksi aikaa. Lukuloma-sivulta löytyy kirjavinkkejä ja värityskuvia kaikenikäisille.

Lue lisää: lukuloma.fi

Tiistai:

Luonnosta nauttiminen kauniissa syyssäässä on ihan parasta ajanvietettä. Nappaa reppuun eväät mukaan ja tehdää lähimetsään metsäseikkailu.

Lue lisää: www.metsaemo.fi/toiminnallinen-metsaseikkailu-metsarata/

Keskiviikko:

Mikäli metsäseikkailun myötä taskut täyttyivät kiviaarteista, kokeilkaa kiviin sateenkaarivärjäystä kynsilakan avulla.

Lue lisää: leikkileikkina.com/sateenkaarivarjays/

Torstai:

Jos aika alkaa jo käydä pitkäksi, Ylen lastensivusto on tulvillaan kaikenlaista tekemistä – katsottavia ja kuuneltavia ohjelmia ja paljon muunlaista tekemistä ja puuhaa. Hyviä ajanvieteideoita kaipaaville on koottu monipuolinen lista sadasta erilaisesta tehtävästä.

Lue lisää: yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/20/pikku-kakkosen-100-ideaa

Perjantai:

Viikkoon mahtuu myös huvin ja hyödyn yhdistämistä: lelujen pesupäivä! Villimmätkin vesipedot saa pidettyä tyytyväisenä tämän parissa.

Lue lisää: www.martat.fi/marttakoulu/lapsiperheet/lapsiperhevinkkeja/lelujen-pesupaiva/

Marttojen sivulta löytyy paljon hauskaa yhdessä tekemistä temppuratojen rakentamisesta, nimitehtävästä metsäretkelle, keittiövälineiden tunnistamista ja monesta muusta hauskasta yhdessä tehtävistä asioita.

Lue lisää: https://www.martat.fi/marttakoulu/lapsiperheet/lapsiperhevinkkeja/

Lauantai:

Koko perheen retkipäivä. Retkikohteita löytyy ympäri Suomea, ja Suomen Latu on listannut sivulleen yli 2000 retkikohdetta Suomessa.

Linkki: suomenlatu.fi/uutiset/ulkoile/2020/katso-yli-2-000-retkikohdevinkkia-syyslomalle.html

Sunnuntai:

Syysloman viimeisenä päivänä ehtii vielä leikkiä vaikka kuinka monta leikkiä. Joko olette kokeilleet virushippaa tai nurinkurin päivää? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Leikkipankista löytyy leikkejä ja vinkkejä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille.

Linkki: leikkipankki.fi/haku