Sitruunaiset haukipihvit

Hauesta tulee herkkua, kun siitä tekee siitä raikkaan sitruunaisia pihvejä. Pihvimassa syntyy parissa minuutissa sauvasekoittimella. Resepti löytyy Samasta padasta 2 – Puolessa tunnissa -kirjasta.

Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Sitruunaiset haukipihvit ja voiperunaa
30 min / 4 annosta + vauvalle / 6 kk

  • 600 g haukea
  • 1 luomusitruuna
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä (tai voita yli 10 kk vauvalle)

Lisäksi 

  • keitettyjä herneitä
  • keitettyjä perunoita
  • voita
  • (retiisiä)

1. Paloittele hauki ruotoineen sauvasekoittimen kulhoon. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori kulhoon. Purista 2 rkl mehua joukkoon. Lisää munat ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella aivan sileäksi massaksi, niin ruodot hienontuvat. Ota neljännes sivuun vauvalle. Sekoita suola loppuun massaan.

2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannussa. Lusikoi vauvan massa pötköiksi pannuun ja paista pötköt kypsiksi, pari minuuttia per puoli. Lusikoi loppu massa pihveiksi ja paista kypsiksi.

3. Tarjoa pihvit herneiden, haarukalla muusatun perunan, voin ja sitruunaviipaleiden kanssa. Voit viipaloida vielä retiisiä koristeeksi.

Vinkki! Haukea ei suositella raskaana oleville tai imettäville äideille. Voit tehdä pihvit myös lohesta.

Resepti ja kuva: samastapadasta.fi