Superpehmeä kaurapuuro

Pitkään haudutetun puuron avulla vauvan on mukava totutella karkeisiin hiutaleisiin. Superpehmeän kaurapuuron ohje on Samasta padasta 1 -kirjasta.

Sininen väri kertoo, mitkä raaka-aineet ja työvaiheet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Superpehmeä kaurapuuro
25 min + liotus 8 t / 4 annosta + vauvalle / 5 kk

  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 12 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kuohu-, ruoka- tai kahvikermaa

Lisäksi

  • 4 rkl rouhittuja manteleita tai pähkinöitä
  • hedelmiä tai marjoja tai hedelmäsosetta vauvalle (itse tehtyä tai Bonnen 100 %)
  1. Jos haluat oikein pehmeän puuron, laita kaurahiutaleet ja vesi illalla kattilaan ja nosta kattila jääkaappiin yöksi.
  2. Nosta kattila liedelle ja hauduta puuroa kannen alla ainakin 15 minuuttia. Mitä pidempään haudutat, sitä samettisempaa puurosta tulee. Ota vauvan annos sivuun.
  3. Lisää suola ja loraus kermaa puuroon. Kaada loppu kerma puurolautasille. Ripottele manteleita päälle. Tarjoa vauvan puuro marjojen tai hedelmäsoseen kanssa.

Vinkki! Jos vauvasi pitää sileämmästä puurosta, voit hienontaa kuivia hiutaleita kevyesti tehosekoittimessa. Voit säästää puuroa vauvalle myös iltaan. Lisää tilkka vettä ja kuumenna kunnolla.

Resepti ja kuva: samastapadasta.fi