3 x vatsalihasten palautus raskauden jälkeen

Äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer Riina Laaksonen neuvoo 3 helppoa liikettä vatsalihasten palautumiseen, jotka voi tehdä helposti lapsiarjen lomassa.

1. Vatsalihasten tiivistys

Istu tuolilla ja rentouta vatsa. Tiivistä vatsaa aina ulos hengittäessä vetämällä samalla kylkikaaria toisiaan kohti. Toista tiivistys 8-10 kertaa, pidä välissä pieni tauko ja tee sarja uudelleen.

2. Pilviin kurkotus

Makaa selällään jalat koukussa ja jalkapohjat lattiaa vasten. Hengitä sisään, anna vatsan rentoutua ja pullistua ulos. Tiivistä vatsaa uloshengityksen aikana ja nosta samalla toista kättä ylöspäin. Anna myös selän ja lapaluun irrota lattiasta. Päästä vatsa sitten rennoksi, laske käsi alas ja hengitä. Toista sama toiselle puolelle. Tee kurotuksia 8–10 kertaa, pidä pieni tauko ja tee sarja uudelleen.

 

3. Vatsalihasten pito

Makaa lattialla päinmakuulla, hengitä sisään ja rentouta lihaksesi. Nosta vatsaa tiivistämällä sitä lattiasta irti uloshengityksen aikana. Pidä tiivistetty asento 10–20 sekuntia, samalla normaalisti hengittäen. Uloshengityksellä laske vatsa alas ja rentoudu. Toista pito aina 2–3 kertaa, aina 10–20 sekuntia kerrallaan.

Anne Stolt Kuvat Kasakka Media