Ihmetuote kookosöljy

Tiesitkö, että ruuanlaiton lisäksi kookosöljyä voi käyttää kauneudenhoidossa? Kasvoille, vartalolle, hampaille ja jopa hiuksille. Tässä 6 eri käyttötapaa kookosöljylle.

1. Meikinpoisto

Kookosöljy soveltuu mainiosti meikinpoistoon. Se poistaa jopa vedenkestävät tuotteet ilman hankaamista, eikä se kirvele silmissä! Hiero pieni määrä kookosöljyä kasvoille. Vältä kuitenkin silmänympärystä, jos sinulla on ripsienpidennykset, sillä öljy pehmentää liimaa. Pyyhi pumpulilapulla tai kasvopyyhkeellä enimmät öljyt sekä meikit pois ja huuhtele kasvot huolellisesti.

Öljy soveltuu erityisesti kuivaihoisille, sillä se samalla kosteuttaa ihoa. Rasvaiselle iholle kookosöljy saattaa olla liian tuhtia ja aiheuttaa finnejä.

2. Kosteusvoiteen korvike

Jos sinulla on todella kuiva iho, kookosöljy saattaa soveltua kasvojen kosteutukseen ja vartalovoiteeksi. Öljy kannattaa levittää iltaisin, sillä se imeytyy hitaammin kuin kosteusvoide. Jos sinulla on kylpyamme, kokeile lisätä hiukan kookosöljyä veteen, niin ei tarvitse levittää kosteusvoidetta kylvyn jälkeen.

3. Karvojen poisto

Kookosöljyä voi käyttää myös sheivausgeelin tai -voiteen sijasta. Muista kuitenkin huuhdella terä huolella, ettei öljy tuki sitä. Öljy toimii mainiosti myös bikinirajalla hellävaraisuutensa takia.

4. Hampaiden valkaisu

Kookosöljyä käytetään öljypurskuttelussa, joka valkaisee hampaita sekä raikastaa hengitystä. Se myös kosteuttaa limakalvoja. Tämä tapa ei tosin miellytä kaikkia kookosöljyn koostumuksen ja maun takia.

5. Hiusnaamio

Öljy on myös täydellinen hiusnaamio, jonka voi jättää vaikuttamaan jopa yön yli. Levitä vain hiusten pituuksiin, sillä öljy saattaa jättää hiuspohjan rasvaisen näköiseksi. Voit antaa öljyn vaikuttaa vain hetken tai yön yli, mutta jos et halua sotkea lakanoita, suojaa tyyny vaikka pyyhkeellä. Kokeile myös saunassa! Lopputuloksena ovat todella pehmeät ja kosteutetut hiukset.

6. Kuorintavoide

Lisää kookosöljyyn esimerkiksi sokeria, niin voit kuoria ihon hellävaraisesti, kuitenkaan kuivattamatta ihoa.

Teksti: Betty Stolt  Kuva: BigStockphoto