Tässä on uusi äitiyspakkaus!

Vuoden 2020 äitiyspakkausen ulkohaalarin kuosi on valittu ensimmäistä kertaa yleisöäänestyksellä. Ääniä annettiin noin 9 300, joista voittajakuosi sai noin 68 %. Valitussa kuosissa on eläin- ja luontoaiheisia kuvia tummalla pohjalla.

Huhtikuussa julkistetun vuoden äitiypakkausen vuodelaatikon on suunnitellut Ilona Partanen. Mustikkamaito-niminen ilme on yksi Kelan vuonna 2017 järjestämän äitiyspakkauslaatikon ilmeen suunnittelukilpailun voittajatöistä.

Äitiypakkauksessa on yhteensä 56 tuotetta, mikä on vähemmän kuin edellisenä vuonna.  Tuotteiden valinnassa on kiinntetty erityistä huomita tuotteiden laatuun.

”Myös äitiyspakkauksen tuotteiden vastuullisuuteen on kiinnitetty huomiota jo tuotteiden tarjouspyyntövaiheessa”, Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen kertoo.

Tuotevalikoima on säilynyt käyttäjien toiveiden mukaisesti kuta kuinkin ennallaan. Uutuutena on jatkopalabody,  jonka irroitettavalla jatkopalalla saa lisää käyttöikää myös muihin vauvan bodeihin.

Kaikki tuotteet ovat nähtävissä Kelan sivuilla.

Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun. Tämän vuoden pakkausta aletaan jakaa aikaisintaan touko-kesäkuussa.


Lähde: Kela

Kuvat: Kela/Veikko Somerpuro