Muksujen kanssa maailmalle

Loman onnistumista voi edesauttaa pakkaamalla oikeat tavarat mukaan ja noudattamalla muistilistoja.

Perheen yhteiset lomamatkat ovat aina vuoden kohokohtia ja niitä odotetaan innolla jo kuukausia etukäteen. Lasten kanssa matkustettaessa on hyvä varautua siihen, että matkalla yleensä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista yllättävää. Oikealla asenteella ja ennakkovalmisteluilla yllättävät sattumuksetkin saa hoideltua näppärästi.

Perhematkailussa suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys ovat tarpeen ennen matkaa, mutta matkan aikana tiukat aikataulut ja suorituspaineet kannattaa unohtaa jo ennakolta.

Tulevasta matkasta kannattaa puhua jo hyvissä ajoin lasten kanssa ja tutustua netin kautta kohteen erilaisiin nähtävyyksiin ja tapahtumiin. Kerran laaditut pakkauslistat ovat hyödyllinen ja kätevä apu kerta toisensa jälkeen tavaroiden pakkaamisessa, ja mikä mukavinta, tärkeitä tavaroita ei pääse unohtumaan kiireessäkään.

Pakkaamalla tavarat yhdessä lasten kanssa mukaan tulevat oikeat lelut ja myöhemmät kiukuttelut on helpompi välttää. Lapsille pitää varata riittävästi sopivaa ajanvietettä niin matkustamisen kuin mahdollisten sadepäivien varalle. Oikeat tavarat oikeaan laukkuun, niin ne ovat kätevästi saatavilla myös lennon aikana, kun niitä tarvitaan.

Kuva: BigStockphoto