Sunnuntaina juhlitaan isiä!

Nyt on isien vuoro saada oma päivänsä ja huomionsa, sillä isänpäivää vietetään tänä vuonna tulevana sunnuntaina. Kakkukahvit kuuluvat asiaan ja tietenkin lasten itsetehdyt onnittelukortit.

Päivästä kannattaa tehdä myös mukava ja muistorikas yhdessä aikaa viettäen ja puuhastellen.

Herkut kehiin

Isää juhlistetaan perinteisesti leipomalla isänpäiväkakku. Sen voi tietenkin hankkia kätevästi kaupan hyllyltä, mutta herkullisin ja kaunein kakku syntyy taatusti itse tehden. Netistä löytyy hakusanalla isänpäivän kakku toinen toistaan herkullisempia kakkuohjeita.

Isää hemmotellaan myös makoisalla aterialla valmistamalla isän oma herkkumenuu juhlapäivän kunniaksi. Kokkausideoita ja -vinkkejä löytyy netistä hakusanalla isänpäivä menu.

Lahjavinkkejä isälle

Isänpäivä lahja voi olla jotain mitä isä tarvitsee – se voi olla itsetehty, se voi olla myös humoristinen, ekologinen tai sitten isänpäivälahjaksi voi hankkia vaikkapa sen klassisen parranajokoneen, kirjan tai flanellipaidan sijaan jonkin elämyksen tai hemmotteluhoidon.

Isälle voi antaa myös aineettoman lahjan – tukea esimerkiksi jotain hyväntekeväisyys-, eläinsuojelu- tai luonnonsuojelujärjestöä. Elämyslahjat.fi:n sivulta löytyy iso joukko hyviä lahjavinkkejä. Jos paikkakunnaltasi ei löydy tapahtumajärjestäjää, saa sivulta kuitenkin hyviä ideoita ja inspiraatiota lahjaa mietittäessä.

Lahjan koolla tai arvolla ei väliä, pääasia on tietenkin muistaminen. Mikäli kortti on vielä vaiheessa, esimerkiksi Pinterestistä löytyy hyviä vinkkejä.

Yhdessä oleillen

Isänpäivänä vietetään aikaa yhdessä ja säiden salliessa voisi tehdä vaikkapa luontoretken eväiden kera, herkkuja unohtamatta. Retkelle voi kehitellä myös hauskaa ohjelmaa – leikkejä, kilpailuja tms makkaranpaiston lomaan. Hyviä vinkkejä löytyy Suomen Luonnonsuojeluliiton sivulta.

Kotonakin voi keksiä kaikenlaista hauskaa yhteistä tekemistä juhlapäivän kunniaksi – elokuvien katselua, yhdessä lukemista, pelien pelaamista, tietokilpailuja, lättyjen tai vohveleiden paistoa tai miten olisi laulu- tai tanssikilpailut tuomarointeineen – yhdessäolosta ja -puuhailusta syntyy
mukavia muistoja.

Isänpäivää alettiin viettää Suomessa 1940-luvun lopulla ja idea isänpäivästä rantautui meille Yhdysvalloista. Yliopiston almanakasta isänpäivä löytyi vuosina 1970-72. Isänpäivän vakiinnuttua Helsingin yliopisto hyväksyi sen pysyvästi kalenteriin vuonna 1987 samalla merkiten sen liputuspäiväksi. Viralliseksi liputuspäiväksi isänpäivä muuttui 2019. Isänpäivä vietetään tasan puoli vuotta äitienpäivän jälkeen.

Lähde: Wikipedia

Kuva: BigStockphoto