Kemikaalitonta elämää

Lapsen elimistön kehittyminen on kesken ja siksi lapset voivat olla aikuisia herkempiä kemikaaleille. Erityisesti ensimmäiset kolme ikävuotta ovat kehityksen kannalta kriittisin ajanjakso.

Koska lapset yrittävät usein laittaa suuhunsa kaiken mahdollisen, ei heidän pidä antaa imeskellä sellaisia kodin tarvikkeita, jotka eivät ole lasten käyttöön tarkoitettuja. Näitä ovat esimerkiksi kaukosäätimet, lemmikkieläinten tarvikkeet ja avainniput.

Tarpeetonta kemikaaleille altistumista kannattaa välttää jo raskausaikana. Esimerkiksi maaleissa, liimoissa ja pesuaineissa on oltava varoitusmerkit, jos niillä on todettu olevan vaarallisia ominaisuuksia ja kosmetiikassa, kuten saippuassa, sampoossa ja ihovoiteissa on oltava ainesosaluettelo,jotka kannattaa aina tarkistaa.

Vaikka lastenhuone on kiva ehostaa pikkuiselle jo valmiiksi, voi vastamaalatuista pinnoista, rakennusmateriaaleista ja tekstiileistä sekä esimerkiksi uudesta sängystä vapautua kemikaaleja. Jos lastenhuone halutaan remontoida, on tärkeä tuulettaa se kunnolla ja odottaa pari viikkoa ennen pienokaisen muuttoa huoneeseen.

Kuvat BigStockphoto

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com